Hotel Park

Široki Brijeg: Održan okrugli stol ''Tržište rada u odnosu na mlade''

Okrugli stol održan je u cilju prepoznavanja najvažnijih problema na tržištu rada, kao i poboljšanja dijaloga između mladih nezaposlenih ljudi, poslodavaca, obrazovnih institucija i zakonodavne vlasti.
Gospodarstvo / Posao | 22. 10. 2019. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Okrugli stol na temu ''Tržište rada u odnosu na mlade'' održan je u utorak u konferencijskoj dvorani hotela Park u Širokom Brijegu.

Na samome početku nazočne je pozdravila organizatorica, gradska vijećnica Širokog Brijega, Antonija Banožić, kao i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i Nedžad Kamenica predstavnik Instituta za razvoj mladih KULT, uz čije se potpore održao ovaj okrugli stol.

O tržištu rada, zapošljavanju mladih i potražnji poslodavaca govorila je Marijana Ćosić, u ime Zavoda za zapošljavanje Širokog Brijega.

Foto: Grad Široki Brijeg / Okrugli stol Tržište rada u odnosu na mlade

U istraživanju koje je provela organizatorica, 95% mladih u županijama Zapadnohercegovačkoj i Hercegovačko-neretvanskoj smatra da postoji neusklađenost između obrazovnog sustava i tržišta rada.

Ravnateljica Srednje strukovne škole u Širokom Brijegu, Ljerka Naletilić, obrazložila je kako ova obrazovna institucija pokušava odgovoriti na potrebe tržišta rada. O zapošljavanju mladih, organizaciji obrazovnog sustava u odnosu na potrebe tržišta rada u Republici Hrvatskoj govorio je zastupnik u Saboru Republike Hrvatske Tomislav Panenić.

Foto: Grad Široki Brijeg / Okrugli stol Tržište rada u odnosu na mlade

Na okruglom stolu još su govorili i predstavnici javnog i privatnog sektora te nevladinih udruga.

Okrugli stol održan je u cilju prepoznavanja najvažnijih problema na tržištu rada, kao i poboljšanja dijaloga između mladih nezaposlenih ljudi, poslodavaca, obrazovnih institucija i zakonodavne vlasti, objavljeno je na službenoj stranici Grada Širokoga Brijega.

Kopirati
Drag cursor here to close