Otkazana sjednica

Savez samostalnih sindikata: Otkazana sjednica o problemima radnika

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH će ponovo zakazati sjednicu Predsjedništva Glavnog odbora SSSBiH kako bi statutarno, legalni i legitimni organi mogli donijeti valjane odluke
Gospodarstvo / Posao | 18. 06. 2018. u 16:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica Predsjedništva Glavnog odbora Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH), koja je bila zakazan za ponedjeljka, nije održana zbog nedostatka kvoruma iako je ovu proširenu sjednicu zakazao predsjednik Saveza i mada je trebalo razgovarati o svakodnevnim problemima radnika kao što su neuvezani radni staž i primjena Općeg kolektivnog ugovora, priopćeno je iz tog saveza.  

''Nedolaskom prvenstveno članova Predsjedništva Glavnog odbora SSSBiH, a onda i predsjednika granskih sindikata na sjednicu Predsjedništva Glavnog odbora SSSBiH, pokazuje se neozbiljnost i neodgovornost, čime se praktično blokira rad legalnih i legitimnih organa SSSBiH i onemogućava dalje djelovanje SSSBiH prema socijalnim partnerima i rješavanje problematike unutar legalnih i legitimnih organa SSSBiH oko nastavka 14. kongresa SSSBiH'', navodi se u priopćenju. 

Na današnjoj sjednici trebalo je, naime, razgovarati i o problemima neodržavanja sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju FBiH te utvrđivanju datuma i dnevnog reda za održavanje sjednice Glavnog odbora SSSBiH vezano za održavanje nastavka 14. kongresa SSSBiH.  

''Budući da je nastavak 14. kongresa SSSBiH nelegalno zakazan za 20. lipnja 2018. godine od predsjedavajućeg Radnog predsjedništva 14. kongresa i određenog broja granskih sindikata, sasvim je jasno da se pod pritiskom vanjskih faktora nastoji destabilizirati SSSBiH kao krovna organizacija, ali i sindikalni pokret uopće. U tom smislu, predsjednik SSSBiH je svim delegatima 14. kongresa SSSBiH uputio pojašnjenje oko nelegalno zakazanog nastavka 14. kongresa SSSBiH pozivajući ih da ne sudjeluju nelegalno zakazanom nastavku i na taj način ne dozvole vanjskim faktorima da rukovode sindikatom te da očuvaju jedinstvo SSSBiH'', navedeno je također u saopćenju. 

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH će ponovo zakazati sjednicu Predsjedništva Glavnog odbora SSSBiH kako bi statutarno, legalni i legitimni organi mogli donijeti valjane odluke koje će ići u smjeru rješavanja svih bitnih pitanja za članstvo te rješavanja problematike vezane za nastavak 14. kongresa SSSBiH. 

Savez poziva sve predsjednike granskih sindikata da shvate ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi sindikalni pokret te aktivno sudjeluju u radu organa SSSBiH kako bi u međugranskom dijalogu prebrodili sve probleme s kojima se sindikat susreće, navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close