Sindikat ustrajan

Sindikat - Hitno riješiti nagomilane probleme Porezne uprave FBiH

Sindikat će ustrajati u svojim zahtjevima i borbi za veća prava i bolje uslove svojih članova, u ovom slučaju, uposlenicima Porezne uprave Federacije BiH
Gospodarstvo / Posao | 12. 02. 2018. u 18:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samostalni  sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji BiH podržava aktivnosti koje vodi Porezna uprava u FBiH, posebno v.d. direktor Šerif Isović i njegov zamjenik Slobodan Vukoja, priopćeno je iz ovog sindikata.

Navode da su više puta, kao Sindikat, ukazivali na hitno rješavanje nagomilanih problema Porezne uprave FBiH, u smislu nepopunjenosti radnih mjesta, nepovoljne strukture uposlenika, nedostatka materijalno-tehničkih sredstava (motorna vozila starija od 20 godina, zastarjela računarska oprema, neuvjetne i neuredne radne prostorije, zastario inventar...).

''Posebno želimo istaknuti da su uposlenici Porezne uprave diskriminirani po pitanju plaća i uvjeta rada u odnosu na neke druge institucije, javna poduzeća, agencije i zavode'',  ističe se u priopćenju i dodaje kako u cijelosti podržavaju "opravdane i argumentirane zahtjeve Sindikalne organizacije Porezne uprave FBiH i daje punu podršku direktoru Isoviću u smislu poboljšanja uslova rada i bolje opremljenosti".

Ovaj sindikat i direktor Porezne uprave su, dodaje se u priopćenju, ostvarili punu suradnju u smislu socijalnog dijaloga , radi osiguranja normalnih uvjeta, popunjenosti radnih mjesta, rješavanja dodatka na plaću inspektorima, poboljšanja informatičkog sustava, poreznog knjigovodstva, efikasnijeg procesa prinudne naplate i dr.

''Također ističemo da su se uposlenicima Porezne uprave, u proteklom razdoblju konstantno  oduzimala prava, a povećavane obveze. Svi moramo ispoljiti dovoljno odlučnosti u rješavanju problema i kreiranju pozitivnih promjena i trendova, jer smatramo da je Porezna uprava Federacije BiH kičma Federacije Bosne i Hercegovine. Sindikat će ustrajati u svojim zahtjevima i borbi za veća prava i bolje uslove svojih članova, u ovom slučaju, uposlenicima Porezne uprave Federacije BiH'', navodi se u priopćenju za javnost Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close