Uručene nagrade

Šarović osoba godine, a Mektić najministar

Uručene nagrade najuspješnijim menadžerima i osobama godine  
Gospodarstvo / Posao | 08. 12. 2017. u 07:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Direkcije europske agencije za izbor i promociju najmenadžera i najkompanija u četvrtak su u Banja Luci dodijeljene nagrade istaknutim pojedincima i tvrtkama koji bilježe izvanredne rezultate u poslovanju.

Ministru vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirku Šaroviću uručena nagrada "Osoba godine BiH", uz obrazloženje da istrajava u žestokoj borbi za bolji ambijent za posao, izvoz i ostvarivanje boljih rezultata u biznisu i ekonomiji BiH.

 U obrazloženju europskog neovisnog žirija navedeno je da je Šarović ostvario izvanrednu uspješnu suradnju sa velikim brojem vlada i ministarstava u regiji.

Nagrada "Najministar 2017. godine" na tradicionalnoj 37. ceremoniji izbora najboljih poslovnih ljudi i kompanija na nivou jugoistočne i srednje Europe dodijeljena je ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću.

''Ova nagrada će me obavezivati da se i dalje angažiram u sektoru pravde i unutrašnjih poslova, jer bez pravne države i vladavine prava nema uspjeha u ekonomiji, politici i u ustavnom smislu uređenja'', kazao je Mektić.

Nagrade „Najministri 2017.“ su dodijeljene i ministrima industrije, energetike i rudarstva Petru Đokiću i prometu i veza RS-a Neđi Trniniću.

Između ostalih, nagradu za "Najministra" dobio je i ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo Mirvad Kurić.

Nagrada "Najbolji sportaš BiH" pripala je legendarnoj košarkašici Raziji Mujanović. Priznanje "Najbanka" i "Najmenadžer u bankarstvu" dobila je Nova banka Banja Luka, a njen generalni direktor Milan Radović proglašen je "Najmenadžerom" u oblasti bankarstva za ovu godinu.

 Predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije Pane Škrbić naglasio je da je žiri među 2.540 prijedloga izabrao 26 menadžera koji su dobili nagrade u raznim kategorijama.

 Nagrade "Najmenadžer" i "Najkompanija" dodjeljuju se istaknutim pojedincima i tvrtkama koji bilježe izvanredne rezultate u poslovanju i odnose se na kvalitetno poslovanje, povećanje proizvodnje i dobiti, tržišno dokazivanje, primjenu novih suvremenih tehnologija, investiranje u razvoj, okrenutost ka izvozu, otvaranje novih radnih mjesta i jačanje ukupne konkurentne sposobnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close