Nema štrajka

Ryanair i irski piloti postigli sporazum o radnim uvjetima

U sporu oko godišnjih odmora, transfera i promocija, stotinjak irskih pilota Ryanaira sudjelovalo je u petodnevnom štrajku.
Gospodarstvo / Posao | 24. 08. 2018. u 08:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto: PR / Zrakoplovi RyanAira

Niskobudžetna aviokompanija Ryanair u četvrtak je postigla sporazum sa svojim irskim pilotima u sporu oko radnih uvjeta, objavile su obje strane.

''Nakon 22-satnih pregovora, koji su počeli u srijedu ujutru i zaključeni u četvrtak ujutru, sporazum je postignut između Forse i Ryanaira oko spora s pilotima'', priopćio je sindikat pilota Forsa.

Ryanair je potvrdio sporazum za dpa, ne pružajući više detalja.

Piloti sada trebaju glasovati o prihvaćanju sporazuma, dok im je sindikat preporučio da ga prihvate.

''Posrednik je tražio od obje strane da se suzdrže od dodatnih komentara dok se glasovanje ne obavi i mi ćemo poštovati njegove želje'', priopćio je Ryanair.

U sporu oko godišnjih odmora, transfera i promocija, stotinjak irskih pilota Ryanaira sudjelovalo je u petodnevnom štrajku.

Irski avioprevoznik također je u sporu sa sindikatima u nekoliko zemalja članica EU, koji je doživio vhunac sredinom kolovoza kada je najveći štrajk pilota u povijesti Ryanaira kada je 55.000 putnika širom Europe ostalo na aerodromu.

Sindikat njemačkih pilota Vereinigung Cockpit (VC) priopćio je za dpa kako želi sačekati analizira provođenje sporazuma između Ryanaira i njegovih irskih pilota prije nego što nastavi pregovore s aviokompanijom.

''To nameće pitanje može li se posredovanje također razmotriti u Njemačkoj'', izjavio je potpredsjednik VC Markus Wahl.

VC, između ostalog, traži i veće plaće, ali je Ryanair zabrinut da bi takvi sporazumi mogli ugroziti njegovu reputaciju jeftinog avioprevoznika.

Kopirati
Drag cursor here to close