Вернуться к работе

Rusi se vratili na posao nakon devetodnevne pauze zbog pandemije

Rusi su se vratili na posao u ponedjeljak nakon devetodnevne pauze koju su naredile vlasti kako bi suzbile rekordne cifre zaraženih i preminulih od koronavirusa.
Gospodarstvo / Posao | 08. 11. 2021. u 15:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusi su se vratili na posao u ponedjeljak nakon devetodnevne pauze koju su naredile vlasti kako bi suzbile rekordne cifre zaraženih i preminulih od koronavirusa.

Usprkos tom drastičnom potezu, dnevne cifre novozaraženih i preminulih od COVID-19 ostale su visoke. Dužnosnici u Kremlju tvrde kako je prerano reći da li je ta mjera imala željeni efekt.

''Prerano je dati zaključak. To će biti jasno za otprilike tjedan dana'', izjavio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov novinarima.

Ruska radna grupa za borbu protiv koronavirusa izvijestila je o 39.400 novozaraženih i 1.190 preminulih u ponedjeljak - tek neznatno niže brojke od rekordnih 41,335 novozaraženih u subotu i 1.195 preminulih u četvrtak.

Rusija ima daleko najviši broj preminulih u Europi do sada, i jedna je od pet najteže pogođenih zemalja pandemijom u svijetu.

Radna grupa je izvijestila o oko 40.000 novozaraženih i više od 1.100 preminulih svakoga dana od kraja listopada.

Prošlog je mjeseca ruski predsjednik Vladimir Putin naredio Rusima da ne idu na posao od 30. listopada do 7. studenog. Ovlastio je regionalne vlade da produže broj neradnih dana ako to bude neophodno, ali je samo pet ruskih regija tako postupilo.

Ostale su ograničile prisustvo na javnim mjestima, kao što su restorani, kazališta i kina, na one koji su ili potpuno cijepljenih u proteklih šest mjeseci ili negativni na test koronavirusa u prethodnih 72 sata.

Manje od 40 posto od 146 milijuna stanovnika potpuno je cijepljeno, iako je Rusija odobrila cjepivo protiv COVID-19 domaće proizvodnje mjesecima prije većine zemalja, prenosi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close