1.rujan

Rok za Mittal: Smanjenje proizvodnje ili otkazi 300 zaposlenih

''Odgovore daju vlasnici kompanije iz Londona i Vlada RS. Očekujem idućih dana da bude nešto, naravno prije 1. rujna'', kazao je Jelača.
Gospodarstvo / Posao | 28. 08. 2019. u 12:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor "Arcelor Mittala" Prijedor Mladen Jelača rekao je da vlasnici tog poduzeća treba da daju odgovor hoće li, kako je ranije najavljeno, od 1. rujna smanjiti proizvodnju i broj zaposlenih za 300 kako bi produžili životni vijek rudnika u Omarskoj.

Kaže da očekuje pozitivne pomake, ali ne može dati odgovor šta će biti u prijedorskom „Mittalu“ od rujna.

''Odgovore daju vlasnici kompanije iz Londona i Vlada RS. Očekujem idućih dana da bude nešto, naravno prije 1. rujna'', kazao je Jelača.

Radnici kompanije „Mittal“ Prijedor su u lipnju održali jednosatni štrajk upozorenja, zbog najava vlasnika te prijedorske kompanije o otpuštanju 300 radnika.

Ranije je priopćeno da "ArcelorMittal" Prijedor od 1. rujna smanjuje proizvodnju i broj zaposlenih za 300.

''Zbog stalne neizvjesnosti oko dugoročne budućnosti proizvodnje željezne rude u Prijedoru 'Arcelor Mittal'  je morao donijeti tešku odluku o smanjenju proizvodnje željezne rude sa 1,5 milijuna na milijun tona, kako bi zaštitio što veći broj zaposlenih u dužem vremenskom razdoblju. Očekuje se da će novi plan biti u primjeni od 1. rujna 2019. godine. Ove suštinske mjere će neizbježno dovesti do gubitka 300 zaposlenih u ‘Arcelor Mittalu'', priopćeno je u svibnju iz “Mittala”, koji zapošljava oko 800 radnika.

Smanjenjem proizvodnje na milijun tona godišnje, efektivni vijek rudnika Omarska bit će, naveli su tada, produžen do 10 godina, a bez poduzimanja ovih mjera, rudnik će se morati zatvoriti 2025. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close