Zagreb

Raspisan natječaj za idejno rješenje smještajnog objekta 'Dom fra Mladen Hrkać'

Humanitarna udruga “fra Mladen Hrkać” je raspisala natječaj za izradu idejnog arhitektonskog rješenja za “Dom fra Mladen Hrkać” koji bi trebao biti izgrađen u Zagrebu.
Gospodarstvo / Posao | 23. 10. 2017. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Humanitarna udruga “fra Mladen Hrkać” je raspisala natječaj za izradu idejnog arhitektonskog rješenja za “Dom fra Mladen Hrkać” u Dubravi u Zagrebu, priopćeno je iz ove Udruge.

Cilj provedbe javnog natječaja je dobivanje najboljeg arhitektonskog rješenja smještajnog objekta “Dom fra Mladen Hrkać” za oboljele osobe iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kako bi se kvalitetno upotpunila sadržajna i oblikovna struktura urbane cjeline Grada Zagreba.

Službeni početak natječaja je 19.10.2017. godine dok je rok za predaju natječajnih radova 07.12.2017. godine. Vrijednost nagradnog fonda koji se odnosi na 5 najboljih rješenja iznosi 152.000,00 kuna.

Pristigla idejna rješenja će ocjenjivati 5 članova Ocjenjivačkog suda: predsjednik Ocjenjivačkog suda i predstavnik provoditelja Angel Alvarez (arhitekt), Ivan Soldo (predsjednik humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać”), fra Svetozar Kraljević (gvardijan Franjevačkog samostana Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi i drugi dopredsjednik humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać”), arhitekt Marko Milas i arhitekt Boris Gregurić. Ocjenjivanje pristiglih radova će biti završeno do 17.12.2017. godine, a rezultati će biti objavljeni i u dnevnom tisku.

Također, u roku od mjesec dana od završetka rada Ocjenjivačkog suda, održat će se izložba natječajnih radova o čemu će svi natjecatelji i javnosti biti pravovremeno obaviješteni.

“Raspisivanje natječaja je konkretan je i bitan korak u ostvarenju našeg krajnjeg cilja koji smo zacrtali na samom početku našeg rada i djelovanja. Gradnja vlastitog smještajnog objekta za oboljele osobe koje dolaze na liječenje u Zagreb će moći odgovoriti na potrebe koje postoje u puno značajnijoj mjeri s obzirom da su naši postojeći kapaciteti nedostatni. S obzirom na važnost ovog projekta, koji od samog početka nosi predznak “od nacionalnog interesa”, ne sumnjam da će interes za sudjelovanjem u natječaju biti velik te da će kvaliteta pristiglih radova biti na najvišoj razini”,  izjavio je Ivan Soldo, predsjednik humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać” i član ocjenjivačkog suda.

 Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ je krajem 2016. godine dobila pravo građenja na zemljištu u vlasništvu Grada Zagreba za gradnju vlastitog smještajnog objekta „Dom fra Mladen Hrkać“ u sklopu kojeg će objediniti svoje cjelokupno djelovanje na jednoj lokaciji te nastaviti pružati pomoć za znatno veći broj oboljelih osoba i članova njihovih obitelji u pratnji.

Objekt će sadržavati 55 smještajnih jedinica različitog karaktera, uz brojne prateće sadržaje, gdje će istovremeno moći boraviti do 220 korisnika pomoći iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 Projekt izgradnje objekta “Dom fra Mladen Hrkać” su službeno podržali i Predsjednica Republike Hrvatske, Predsjednik Hrvatskog sabora te brojne druge respektabilne institucije i pojedinci iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i inozemstva.

Kopirati
Drag cursor here to close