Pozitivna priča

Rafting u Konjicu: Konkurencija velika, ali posla ima za svakoga

Gospodarstvo / Posao | 02. 06. 2016. u 07:37 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U Konjicu trenutno ima otprilike oko 30 rafting klubova, koji raspolažu s približno oko 150 čamaca. Konkurencija je velika, ali posla ima za svakoga'', govori za Bljesak.info Danijel Anđelić iz ratfting kluba Canyon Neretva.

Anđelić kaže kako su prvi turisti željni adrenalinskog doživljaja već počeli stizati u Konjic. Kaže kako je uglavnom riječ o stranim turistima koji pokazuju veliki interes za rafting na rijeci Neretvi.

Očekuje se dobra sezona

''Očekujemo dobru sezonu i veliki broj turista zainteresiranih za rafting, naročito jer smo dogovorili suradnju s stranicom Visit Herzegovina i njihovim web portalom Herzegovina Travel koji promoviraju sve turističke ljepote koje nudi Hercegovina'', rekao je Anđelić.

Tijekom plovidbe Neretvom rafteri mogu da uživaju u odmoru i ljepotama Malog i Velikog kanjona, uz netaknutu prirodu i prizore koji nisu vidljivi s puta, kao i u četiri adrenalinska brzaka, koji su poredani tako da je svaki naredni ekstremniji od prethodnog. Skiperi koji upravljaju čamcima obučeni su profesionalci i sigurno će prevesti posadu od starta do cilja.

Iz Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije su naveli kako je središte turističke ponude Konjica Boračko jezero i dolina Glavatičevo, te kako je gornji tok Neretve prvenstveno vrhunski turistički užitak. Smatraju kako je konjički rafting doživio naglu ekspanziju.

Rafting najjači adut konjičkog turizma

''Neretva je brza, pjenušava, zelena i bistra rijeka, koja u kanjonu uzvodno od Konjica adrenalinom napunjenim rafterima pruža neponovljiv doživljaj. Posljednjih deset godina rafting na Neretvi doživio je naglu ekspanziju'', navedeno je stranici TZ HNŽ-a.

Anđelić se slaže kako je rafting najjači adut konjičkog turizma.

''Što se tiče turizma u općini Konjic svake godine imamo sve veći broj turista, a rafting je samo jedan dio onoga što naša općina pruža i on po mom mišljenju najviše doprinosi konjičkom turizmu'', rekao je Anđelić.

Kaže kako se cijena raftinga kreće od 25 do 40 eura po osobi, ovisno od toga što gosti žele, jer uz sami spust Neretvom nudi se jelo i piće.

Doživljaj koji se teško može opisati

Od Glavatičeva do Konjica vozi se najinteresantnija rafting tura na Neretvi s nekoliko divljih dijelova i spada u najatraktivnije rijeke u Europi sa stupnjem težine 2-3. Dužina staze je oko 23 kilometra i plovidba traje oko 5 sati s prelijepim kanjonom i vodopadima, koji se vide prilikom spuštanja.

''Rafting ruta rijekom Neretvom traje nekih 23 km i zaista je posebna. Na njoj možete vidjeti veličanstvene kanjone i vodopade i što je najbolje voda je dobra za piće što dosta fascinira strane turiste. Teško se to može opisati riječima, to se treba doživjeti. Dođite i uvjerite se'', rekao je Anđelić.

Iz Turističke zajednice navode kako osim u raftingu turisti u Konjicu mogu uživati u planinarenju, logorovanju, seoskom turizmu, vožnji kajakom ili kanuom, planinskom biciklizmu i paraglidingu.

Kopirati
Drag cursor here to close