Krenule isplate

Radnicima čapljinske Laste počela stizati zaostala potraživanja

Za bivše radnike Laste i ostale povjeritelje sretna okolnost je da su dobili bar dio duga, dok je za Čapljinu i Čapljince važno da je spašena tvornica, koja je godinama bila sinonim grada.
Gospodarstvo / Posao | 14. 12. 2020. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Lasta Čapljina

Prije dvadesetak dana krenula je isplata bivšim uposlenicima Laste d.d. u stečaju. Radi se o isplati priznatih potraživanja za radnike i druge povjeritelje nekadašnjeg konditorskog giganta u stečaju.

Zavisno od očekivanja, dio radnika je prezadovoljan – kad su u koncem siječnja 2017. godine zaključana vrata tvornice mislili su da je sve gotovo, dio razočaran – očekivali su veći iznos, a nekolicina radnika uopće se nije našla na spisku za isplatu, pa će ostati bez dijela svojih potraživanja.

Podsjećamo, nakon ročišta za glavnu diobu u Osnovnom sudu Mostaru, Behrija Huseinbegović, stečajna upraviteljica u izjavi za Radiopostaju Čapljina, kazala je da će se iz mase tvrtke u stečaju ''Laste'' d. d., radnicima isplatiti približno trećina priznatih potraživanja, odnosno plaća.

Zanimljivo, ponuđeni prijedlog povjeritelji su jednoglasno prihvatili, te je odmah u četvrtak, 19. studenog, izdano rješenje i počeo proces diobe.

Očito je da se taj dio stečajnog postupka odvija bez zastoja. Inače, nakon izvršene diobe ide postupak za zatvaranje stečajnog postupka.

Podsjećamo, stečaj Laste d. d. Čapljina, nakon neuspješne dokapitalizacije, odnosno fuzije s hrvatskom tvrtkom ''Zvečevo'' iz Požege, pokrenula je Privredna banka Sarajevo.

Renomirana bosanskohercegovačka tvrtka ''Violeta'' d. o. o. Grude, kupila je Lastin brend. Radovi na obnovi pogona i ponovnom pokretanju proizvodnje u punom su jeku.

Za bivše radnike Laste i ostale povjeritelje sretna okolnost je da su dobili bar dio duga, dok je za Čapljinu i Čapljince važno da je spašena tvornica, koja je godinama bila sinonim grada.

Kopirati
Drag cursor here to close