Online kampanja

Radnici podržavaju online prosvjed 'Slobodni za praznike'

Podrška online kampanji 'Slobodni za praznike', 29. travnja online prosvjed
Gospodarstvo / Posao | 23. 04. 2019. u 14:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine (STBiH) najavio je za 29. travnja, točno u podne, online protest pod nazivom 'Slobodni za praznike!', a cilj je ukazati na potrebu da i radnici u sektoru trgovine i usluga imaju pravo provesti praznike sa svojim obiteljima.

Predsjednica STBiH Mersiha Beširović kaže da je online kampanja hrabar iskorak u jedan novi vid artikuliranja zahtjeva sindikata, koji je naišao na veliku podršku radnika širom BiH, ali i regije.

''Podrška koju dobivamo svakodnevno jasno pokazuje da je naša namjera prepoznata od onih čiji smo interes i stavili u fokus kampanje. Zahvalni smo za svaku podršku, svaku poruku koju su poslali radnice i radnici iz svih krajeva BiH koji su na kreativne i osobne načine rekli da su uz STBiH u ovoj borbi.  Nadamo se da ćemo to pokazati i 29. travnja, kad očekujemo da veliki broj ljudi, klikom na www.slobodnizapraznike.com, pokaže da je dosta rada u dane praznika'', kaže Beširović.

U priopćenju se podsjeća da su online kampanju 'Slobodni za prazike!' podržali i predstavnici političkih stranaka u Bosni i Hercegovini, kolege iz drugih strukovnih sindikata iz BiH, ali i inozemstva.

''Online kampanja i inicijative upućene premijerima entiteta prvi su koraci u borbi i zalaganju članova STBiH za zakonsko uređenje i ostvarenje prava radnika u sektoru trgovine i uslužnih djelatnosti da budu 'Slobodni za praznike''', naglašava Beširović.

Sindikat radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH od 1. travnja provodi online kampanju u Bosni i Hercegovini pod nazivom 'Slobodni za praznike!' koja, kako navode u priopćenju za javnost, dobiva sve snažniju podršku u javnosti.

''Komentari, video poruke, zahtjevi i mišljenja mogu se i dalje slati javno koristeći #slobodnizapraznike ili e-mail: [email protected]'', navodi se u priopćenju STBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close