Na čekanju

Radnici 'Ere'u petak pred Vladom: 'Imat ćemo samo jedno pitanje!'

Mandić je naglasila kako im iz Vlade Federacije stalno daju obećanja i govore da će se nešto riješiti, ali još uvijek nemaju nikakvog konkretnog odgovora te su odlučili odgovor potražiti pred zgradom Vlade...
Gospodarstvo / Posao | 29. 05. 2018. u 14:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Radnici hotel 'Ero' za Vladu Federacije imat će samo jedno pitanje, a to je 'Gdje su naši doprinosi'', govori za Bljesak.info Mira Mandić, predsjednica Sindikata radnika hotela 'Ero',  najavljujući dolazak radnika na iduću sjednicu Vlade, koja će se održati u Mostaru.

Mandić je naglasila kako im iz Vlade Federacije stalno daju obećanja i govore da će se nešto riješiti, ali još uvijek nemaju nikakvog konkretnog odgovora te su odlučili odgovor potražiti pred zgradom Vlade, na sjednici koja će se u petak 1.lipnja održati u 8 i 30 sati.

Podsjetimo, radnici Ere od Vlade FBiH traže pomoć u rješavanju svog statusa. Doprinosi za 62 radnika nisu uplaćivani u posljednje četiri godine, zbog čega ne mogu ostvariti pravo na mirovinu niti otići na zavod za zapošljavanje.

Predsjednica sindikata je u ranijim izjavama za naš portal rekla kako su za njihovo pitanje nadležni Grad Mostar i Vlada Federacije.

''Tražimo održavanje sastanka gdje bi bili prisutni Fadil Novalić i Ljubo Bešlić, da bi iznašli rješenje što se tiče doprinosa. Ovom prilikom pitam premijera Novalića tko je kriv i zašto je došlo do tolikih Pandorinih kutija u Federaciji. Opet je kriva Vlada FBiH jer porezna ne radi posao koji je trebala raditi, pa je toliko Pandorinih kutija koje je teško riješiti'', poručila je ranije Mandić.

Krajem ožujka i gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić je pisao premijeru Vlade Federacije Fadilu Novaliću, pozivajući ga na sastanak radnicima. Bešlić je u pismu Novaliću podsjetio kako su radnici u više navrata prosvjedovali zahtijevajući da im se uplate doprinosi kako bi dio njih mogao ostvariti pravo na mirovinu, zdravstveno, a dio ići na Zavoda za zapošljavanje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close