Rama-tex

Prozor-Rama: 80 osoba dobit će priliku za posao

Krajem listopada otvorenje novog pogona tvrtke Rama-tex
Gospodarstvo / Posao | 05. 10. 2017. u 19:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvorenje novog pogona tvrtke Rama-tex u općini Prozor-Rama biti će upriličeno krajem listopada, potvrdio je za Fenu Ivica Pavlović, direktor te tvrtke.

''Firma Rama-tex već nepunih šest godina, vrlo uspješno obavlja proizvodnju na području općine Prozor-Rama, pa tako smo i ovaj projekt doveli do samoga kraja. Krajem ovoga mjeseca otvaramo novi pogon u Prozoru, u koji će biti uposleno 80 radnika s područja općine Prozor-Rama, a u budućnosti nadamo se i povećanju broja radnika'', kazao je Pavlović.

Dodao je kako se proizvodi te tvrtke plasiraju se na europsko tržište.

''Devedeset pet posto naše proizvodnje izvozi se u Njemačku za našeg poslovnog partnera CGL sports fashion, a otvaranjem novog pogona proširujemo proizvodnju za još jednog poslovnog proizvođača. Početkom proizvodnje u novom pogonu, potpisuje se ugovor s novim proizvođačem i nadamo se da će biti isto tako uspješna proizvodnja, kao što je bila s dosadašnjim poslovnim partnerima iz Njemačke'', dodao je Pavlović.

O suradnji s lokalnom, županijskom i federalnom razinom vlasti, Pavlović je kazao kako je više nego odlična.

''Što se tiče suradnje s općinom Prozor-Rama, imamo potpisan ugovor za upošljavanje novih radnika, gdje općina Prozor-Rama daje poticaje za zapošljavanje novouposlenih radnika, a također imamo i potporu od Zavoda za zapošljavanje, odnosno grant sredstva za upošljavanje novih radnika'', kazao je Pavlović.

Josip Juričić, pomoćnik načelnika općine Prozor-Rama, kazao je kako je projekt Rama-tex započeo još 2013. godine, kada su stupili u kontakt sa investitorom Dragomirom Čuljatom, te dogovorili pokretanje tekstilne tvornice u njihovoj općini.

''Tada je otvoren pogon na Gračacu, koji je upošljavao do 125 radnika, uz jednu značajnu potporu općine za takvo jedno zapošljavanje. Sada možemo sa zadovoljstvom reći kako smo bili cijelo vrijeme u pravu, što smo davali potporu i što smo prepoznali i podržali taj projekt. Krajem 2015. godine, Rama-tex se javio s prijedlogom za novu investiciju, odnosno za otvaranje pogona u Prozoru. Prethodno je Rama-tex kupio zgradu za svoj pogon, nekadašnje tvornice Dekorativa. U dogovoru s investitorom biti će uposleno novih 55 radnika, a prethodno će investitor napraviti određenu preraspodjelu radnika, gdje će dio njih koji su bliže Gračacu raditi u pogodnu na Gračacu, a oni koji su bliže Prozoru, raditi će u novom pogonu u Prozoru. Općina je i za ovaj pogon dogovorila, a dijelom i izdvojila financijska sredstva, odnosno potporu koju ona ima po svom programu poticaja za zapošljavanje, a sve se to podrži od strane Općinskog vijeća. Ono što je veoma bitno je da taj projekt ima jednu stalnu uzlaznu liniju'', ustvrdio je Juričić.

Kopirati
Drag cursor here to close