Grad Čapljina

U javnim ustanovama 10% niže plaće, ugostitelji oslobođeni najamnine

Ugostiteljski objekti bit će oslobođen iplaćanja najamnine za bašte, a najam neće plaćati ni poljoprivrednici koji su uzeli zemlju koja je u vlasništvu Grada Čapljine.
Gospodarstvo / Posao | 27. 04. 2020. u 08:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Grad Čapljina

''S obzirom da su ugostiteljski objekti prvi bili zatvoreni mi ćemo ih sve osloboditi plaćanja najamnine za bašte. Svi oni koji se nalaze u prostorima koji su vlasništvo Grada će biti također oslobođeni plaćanja te najamnine'', poručio je gradonačelnik Čapljine dr. Smiljan Vidić.

Radi se, naime, o mjerama za pomoć gospodarstvu koje planira ova lokalna samouprava.

''Poljoprivrednici koji su uzeli u najam zemlju koja je u vlasništvu Grada Čapljine također će biti oslobođeni onog dijela koji se odnosi na grad Čapljinu, jedan dio, tek toliko da se zna, se odnosi i na Županiju, ali ja vjerujem i da će se naša Županija odreći tog svog dijela'', dodao je Vidić.

Grad je već krenuo i s provođenjem mjere da oni objekti koji su zatvoreni, bez obzira o kojoj djelatnosti se radi, neće plaćati smeće.

''Jasno, treba tu napomenuti da snosimo i teret isplate plaća i svih doprinosa za djelatnike našeg Dječjeg vrtića jer znamo da Dječji vrtići ne rade i to su sve stvari koje ćemo mi morati proći kroz Vijeće. Sjednica Gradskog vijeća će biti uskoro i vjerujem da to neće biti jedine mjere koje ćemo mi u Čapljini donijeti. Prije svega moramo vidjeti koje će poteze povući više razine vlasti i koliko će ti potezi ostaviti reperkusije na naše lokalne proračune koji su evo, već sada se može reći otprilike 20% manji nego što smo mi planirali na kraju prošle godine'', rekao je Vidić.

Smanjivat će se plaće radnicima u Gradskoj upravi te u svim javnim ustanovama i javnim poduzećima.

''Za početak će to biti 10%, a da li ćemo morati ići sa daljnjim smanjenjem to će pokazati budućnost odnosno to će ovisiti o trajanju ove borbe protiv koronavirusa i naravno jednog sveobuhvatnog cjelovitog sagledavanja negativnih gospodarskih efekata za koje je ova kriza ostavila na nas'', zaključio je Vidić.

Kopirati
Drag cursor here to close