OS BiH

Promovirana Četvrta klasa časnika Oružanih snaga BiH

Prijem kandidata realiziran je u sklopu projekta ''Osnovna oficirska obuka'', koji podržava Vlada Velike Britanije
Gospodarstvo / Posao | 06. 12. 2017. u 13:58 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrta generacija mladih časnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) promovirana je danas na prigodnoj svečanosti u Domu OSBiH.

Nakon uspješno završene časničke obuke, šezdeset i sedam pripadnika 4. klase, koji su iz civilstva aplicirali za prijem u časnički zbor OSBiH, položili su svečanu prisegu i potpisali ugovore o prijemu u profesionalnu vojnu službu u početnom činu (potporučnik) časnika OSBiH.

Čestitke budućim mladim liderima OSBiH uputila je ministrica obrane BiH Marina Pendeš, istaknuvši značaj kadrovskog zanavljanja, odnosno pomlađivanja časničkog zbora i sastava OSBiH na transparentan način i u skladu s utvrđenim kriterijima i standardima.

PR  / Četvrta generacija mladih časnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

''Danas smo nazočili promociji budućih lidera u OSBiH, mladih osoba koje imaju priliku postati i generali OSBiH, a koje su svojim jednogodišnjim radom, zalaganjem i odgovorom na postavljene zadaće tijekom obuke pokazali da su sposobni, educirani, inteligentni i profesionalni'', kazala je Pendeš u izjavi za medije.

Dodala je da su tijekom obuke demonstrirali najviše ljudske vrijednosti i osobine, solidarizirajući se i njegujući timski rad i duh zajedništva.

Kako je istim povodom istaknuo načelnik Zajedničkog stožera OSBiH generalpukovnik Anto Jeleč, OSBiH su od danas bogatije za 67 novih mladih časnika u činu potporučnika.

PR  / Četvrta generacija mladih časnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

Podsjetio je da su "otvorena vrata" za sve mlade koji su opredijeljeni i žele da sudjeluju u jačanju sigurnosnog sustava BiH, pozivajući ih da se prijave na javne oglase za prijem u profesionalnu vojnu službu.

Do kraja godine bit će primljeno i  147 mladih vojnika, čime će OSBiH postati bogatije za oko 250 novih ljudi početkom naredne godine.

Najbolja polaznica u sklopu 4. klase oficira OSBiH potporučnica Gordana Ognjenović novinarima je kazala da se 11 mjeseci pripremala za budući poziv te da je spremna odgovoriti svim profesionalnim izazovima na častan i odgovoran način.

Prijem kandidata realiziran je u sklopu projekta ''Osnovna oficirska obuka'', koji podržava Vlada Velike Britanije, odnosno britansko veleposlanstvo u BiH - Ured vojnog atašea u suradnji s NATO-stožerom Sarajevo i Zapovnedništvom EUFOR-a, a radi se pripadnicima 4. klase koji su odabrani nakon zahtjevnog procesa selekcije, odnosno rigorozne provjere njihovih psiho-fizičkih i intelektualnih sposobnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close