Građani će ocjenjivati službenike

Promjene u susjedstvu: Vrijednim državnim službenicima povećat će se plaće, neradnicima otkaz

Pravilnik o ocjenjivanju službenika i namještenika Jedinstvenog upravnog odjela Vrgorac naći će se na idućoj sjednici Gradskog vijeća
Gospodarstvo / Posao | 28. 04. 2018. u 19:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenik gradske uprave kod kojega ste trebali neke informacije kazao vam je da na tom predmetu radi njegov kolega, koji jedini zna o čemu se radi, a koji je na godišnjem sljedeća dva tjedna, i pritom vas nervozno ošinuo pogledom te odsjekao s pozdravom za koji ne možete dokazati da je ponižavajući, ali budući da ste samo pristojni, no ne i budala, osjetili ste to. Ili vam po deseti put sa zen pogledom u očima, čudeći se nervoznom tiku koji vam se omaknuo, kaže da dođete idući tjedan. Ili ga u 14 i 15 više nema u uredu, iako na vratima piše da radi do 15 sati. Ali petak je..., sjetite se i okrivite sami sebe što ste zakasnili, piše Slobodna Dalmacija.

Ako živite u Vrgorcu, ovakve situacije moći ćete zabilježiti u anketi, a pročelnik Jedinstvenog odjela Goran Ćulav ocjenjivat će svoje podređene, koji će sukladno tome biti motivirani ili pak demotivirani. Uzrok neučinkovitom radu, kako kaže Ćulav, leži u činjenici da se u državnoj službi poslovično ne cijeni rad, što dovodi do toga da se ljudi "uninaju".

''Bilo je dobrih radova i ranije, ali se ne bi ocijenili, i još gore, ne bi se proveli u djelo, i onda je logično da bi se izgubila motivacija'', kaže Ćulav.

Pravilnik o ocjenjivanju službenika i namještenika Jedinstvenog upravnog odjela Vrgorac naći će se na idućoj sjednici Gradskog vijeća, a u njemu stoji da će Ćulav službenike ocjenjivati prema stručnosti, kreativnosti i samostalnosti, inicijativnosti, kvaliteti obavljenog rada, opsegu obavljenih poslova i poštivanju zadanih rokova, poštivanju radnog vremena, odnosu prema suradnicima i strankama u postupku, te timskom radu. Za svaki od ovih osam kriterija zaposlenik može dobiti od 1 do 5 bodova. Gradonačelnik Ante Pranić kaže da plaća može rasti i dvostruko, ako netko to zasluži, ali moguća je i ona druga krajnost - može se dobiti otkaz. A svete krave neće biti ni direktori gradskih tvrtki.

više pročitajte u tekstu Slobodne Dalmacije.

Kopirati
Drag cursor here to close