Dogodine

Prologiranje: Ništa još od elektročničkog potpisa

Vijeće ministara zadužio je Upravu za neizravno oporezivanje (UNO) BiH i Ministarstvo komunikacija i transporta BiH da, do dana početka primjene ove odluke, preduzmu sve potrebne aktivnosti
Gospodarstvo / Posao | 30. 01. 2020. u 18:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH donio je Odluku o izmjeni Odluke o provođenju Zakona o carinskoj politici u Bosni i Hercegovini, kojom se početak primjene elektroničkog potpisa zasnovanog na elektroničkom certifikatu na elektroničkim carinskim deklaracijama prolongira za 1. srpnja 2021. godine.

Prolongiranje je potrebno jer još nije zaživjelo izdavanje kvalifikovanih el. potvrda za korištenje naprednog elektroničkog potpisa obveznicima neizravnih poreza u skladu sa Zakonom o elektroničkom potpisu.

Vijeće ministara zadužio je Upravu za neizravno oporezivanje (UNO) BiH i Ministarstvo komunikacija i transporta BiH da, do dana početka primjene ove odluke, preduzmu sve potrebne aktivnosti iz svojih nadležnosti za certifikovanje UNO BiH za pružanje usluga u vezi sa el. potpisom zasnovanim na kvalificiranoj potvrdi, te da o tim aktivnostima sačine plan i da o realizaciji aktivnosti izvijeste Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close