Sve je online

Profit Amazona porastao skoro 200%

Amazon je objavio da je tijekom tri mjeseca koja su završila 30. rujna njegova prodaja porasla za 37 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 96,1 milijardu dolara, a profit je porastao 197 posto.
Gospodarstvo / Posao | 30. 10. 2020. u 09:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera


Amazonova prodaja i profit porasli su u posljednjem kvartalu kad su se kupci okrenuli internetskom gigantu za dostavljanje robe u njihove domove, u vrijeme pandemije.

Amazon je u četvrtak objavio da je tijekom tri mjeseca koja su završila 30. rujna njegova prodaja porasla za 37 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 96,1 milijardu dolara, a profit je porastao 197 posto, na 6,3 milijarde dolara.

Rezultati su nadmašili procjene analitičara sa Wall Streeta, a ne uključuju Amazonov događaj Prime Day koji je održan 13. I 14. listopada ove godine nakon što je odgođen preko ljeta zbog pandemije.

Prodaja u internetskim trgovinama, koje uključuju proizvode poput Alexa i predmete koje Amazon prodaje direktno kupcima na svojoj web stranici, porasla je u prošlom kvartalu za 38 posto.

Amazonova prodaja od nezavisnih prodavača koji nude proizvode na njihovoj web lokaciji porasla je za 55 posto, javlja CNN.

Kopirati
Drag cursor here to close