Širom svijeta

Prihodi zračnih luka će biti manji za 50% zbog pandemije koronavirusa

Dok se očekivalo da će ta industrija generirati oko 172 milijarde dolara, stručnjaci ACI-ja predviđaju da bi mogla izgubiti oko 45 posto ili više od 76 milijardi dolara do kraja ove godine.
Gospodarstvo / Posao | 02. 04. 2020. u 14:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodno vijeće zračnih luka (ACI) je priopćilo da će, prema njihovoj procjeni, prihodi zračnih luka biti smanjeni za gotovo 50 posto u svijetu 2020. godine zbog globalne pandemije COVID-19, javlja Anadolija.

Iz ACI-ja su također naveli da će ove godine zračni putnički promet biti manji za gotovo dvije petine (gotovo 40 posto), što je oko 3,6 milijardi putnika na globalnoj razini.

Dok se očekivalo da će ta industrija generirati oko 172 milijarde dolara, stručnjaci ACI-ja predviđaju da bi mogla izgubiti oko 45 posto ili više od 76 milijardi dolara do kraja ove godine.

Angela Gittens, direktorica ACI-ja, pozvala je Vlade na hitan, brz, proporcionalan i efikasan odgovor kako bi se zaštitila radna mjesta, ključne avio operacije i pomoglo avio industriji da se brzo oporavi od posljedica krize.

“Globalna avio industrija suočila se s gubicima od više milijardi dolara već u prvom tromjesečju 2020. godine, ali sada se predviđa da će se utjecaj COVID-19 proširiti ne samo na drugo tromjesečje 2020. nego i na drugu polovicu godine", kazala je Gittens.

Kopirati
Drag cursor here to close