Neum

Poziv osiguranicima koji žele ostvariti pravo na mirovinu

Pozivaj osiguranicima s područja općine Neum rođeni 1957.,1958.,1959. godine koji nisu korisnici mirovina FZ MIO/PIO, a imaju mirovinski staž kod ovog Zavoda
Gospodarstvo / Posao | 06. 10. 2021. u 10:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pozivaju se osiguranici s područja općine Neum rođeni 1957.,1958.,1959. godine koji nisu korisnici mirovina FZ MIO/PIO, a imaju mirovinski staž kod ovog Zavoda, te namjeravaju ostvariti pravo na mirovinu kada se steknu zakonski uvjeti za stjecanje navedenog prava, da izvrše provjeru svojih osobnih podatka o evidentiranom stažu i uplaćenim doprinosima.

''Provjeru možete izvršiti u Ispostavi Zavoda, te preporučujemo da zatražite Uvjerenje o podacima registriranim u bazi matične evidencije ovog Zavoda i kod nadležne Porezne uprave'', navode iz Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje; Ispostava Neum.

Posebno su naglasili kako veliki broj osiguranika nije riješio svoj prijeratni status osiguranja kada su bili vlasnici samostalnih radnji, a imali su i radnike od kojih neki sada imaju druga mjesta prebivališta, te isto trebaju riješiti svoj status.

Vlasnici samostalnih radnji (prijeratni) kojima je nadležni općinski organ izdao rješenje o početku rada trebaju se obratiti istima kada kako bi dobili i rješenje o prestanku rada samostalne radnje.

Takoder, osiguranici kojí imaju navršen staž osiguranja u nekim drugim državama s kojima BiH ima sklopljen ugovor o socijalnom osiguranju, da podnesu Zahtjev za utvrđivanje staža iz države u kojoj im je staž evidentiran, navodi se u pozivu.

Kopirati
Drag cursor here to close