Sindikat

Potvrđeno: Više od 7.000 tisuća osoba ostalo bez posla

Otkazi su postali svakodnevni, a u najtežem položaju su radnici u ugostiteljskom, turističkom, drvoprerađivačkom sektoru.
Gospodarstvo / Posao | 30. 03. 2020. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 7.000 tisuća osoba do sada je ostalo bez posla potvrdili su za N1 iz Saveza samostalnih sindikata BiH. Udruženje poslodavaca Federacije traži zabranu otpuštanja radnika i u krajnjem slučaju predlaže Lex specialis čemu se protive sindikalisti.



Otkazi su, navodi N1, postali svakodnevni, a u najtežem položaju su radnici u ugostiteljskom, turističkom, drvoprerađivačkom sektoru.

"Prema podacima SSSBIH preko 7000 radnika je otpušteno otkako je nastupila pandemija korona virusa. Prijedlog Udruženja poslodavaca Federacije da se u javnom sektoru smanje plaće za 20 posto, te iste radnike neće vratiti na posao. Smatramo da je to jeftini politički trik i dogovor između poslodavaca i Vlade na koji Savez sindikata neće pristati. Poručujemo da se što hitnije donese set ekonmskih mjera", rekao je Selvedin Šatorović, predsjednik SSSBiH.

Situacija je teška i za vlasnike malih i srednjih poduzeća koji strahuju da će zbog novonastale situacije zatvoriti poduzeća.

Kopirati
Drag cursor here to close