UOUPFBiH

Poslodavci traže tematsku sjednicu s Vladom i oba doma Parlamenta FBiH

Poslodavci će Vladi i Parlamentu FBiH dostaviti 24 teksta zakona s ciljem poboljšanja poslovnog ambijenta
Gospodarstvo / Posao | 07. 03. 2019. u 15:00 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FOTO: PR UOPFBiH / 

Upravni odbor Udruge poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine jednoglasno je usvojio zaključak da će zatražiti održavanje posebne tematske sjednice Vlade FBiH s UPFBiH, kao i tematske zajedničke sjednice oba doma Parlamenta FBiH i UPFBiH.

Na tim tematskim sjednicama bi se razmatrala 24 teksta zakona, koje je pripremilo UPFBiH.

Također, na zajedničkim, tematskim sjednicama bi trebalo biti razmatrano šest inicijativa ranije upućenih Vladi i oba doma Parlamenta, a koje se odnose na direktno uključivanje socijalnih partnera u izradu zakonskih prijedloga.

Na ovaj način UPFBiH daje konkretan doprinos poboljšanju poslovnog ambijenta u cilju rasterećenja gospodarstva i uklanjanja prepreka za brži rast i razvoj, navode iz Udruge.

Ovaj zaključci su usvojeni na sjednici UO UPFBiH održanoj danas u Sarajevu.

Ako u narednih mjesec dana ne bude formirana Vlada FBiH, UPFBiH će kroz razgovore s predstavnicima parlamentarnih stranaka raditi na tome da se tekstovi zakona uvrste na dnevni red neke od narednih sjednica Predstavničkog i Doma naroda Parlamenta FBiH, od strane ovlaštenih predlagača.

UOUPFBiH je usvojio zaključak da se produži mandat pregovaračkom timu za vođenje pregovora i zaključivanje kolektivnog ugovora za djelatnost kemije i nemetala, dok nije donesena nije mandat pregovaračkom timu za vođenje pregovora za kolektivni ugovor za djelatnost financija.

UO UPFBiH je donio odluku da se redovna godišnja skupština UPFBiH održi 27. ožujka 2019. godine u Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close