Promet

Poslodavci TK suočeni s najtežim stanjem u poslijeratnoj BiH

''Tek što je proglašen prestanak prirodne nesreće izazvane korona virusom, na scenu stupa Direkcija cesta FBiH.''
Gospodarstvo / Posao | 04. 07. 2020. u 16:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslodavci Tuzlanskog kantona suočeni su sa najtežim stanjem u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini, poručuju iz Udruženja poslodavaca Tuzlanskog kantona.

''Tek što je proglašen prestanak prirodne nesreće izazvane korona virusom, na scenu stupa Direkcija cesta FBiH koja u najvećoj mogućoj mjeri paralizira nesmetano odvijanje prometa na dionici puta Šićki Brod – Orašje.

Osim otežanog odvijanja prometa zbog izvođenja radova ogromne zastoje izaziva potpuna obustava prometa kroz tunel Ormanica (za koji se ne zna kada će biti pušten u redovan promet), velike zastoje prave naizmjenična propuštanja prometa na mostovima u Brgulama (općina Tuzla) i Dreniku (općina Srebrenik).

Također velike štete na vozilima pričinjava i to što je sa dugih dionica u cijelosti skinut asfalt i da se na vozila prilikom odvijanja prometa lijepi mnoštvo katrana što dovodi do znatnog oštećenja vozila i pričinjavanja ogromne materijalne štete. Uzrok sporog odvijanja prometa na spomenutoj dionici leži u činjenici da su od strane investitora na tunelu i mostovima angažirana po dva čovjeka i što se radovi izvode u jednoj (dnevnoj) smjeni što sasvim sigurno ne ulijeva nadu za brzim završetkom započetih radova.

Situaciju usložnjava i veoma toplo vrijeme. Poslodavci Tuzlanskog kantona upućuju javni poziv investitoru Direkciji cesta FBiH da pod hitno intenzivira radove na svim objektima na spomenutoj dionici. U protivnom će uslijediti pokretanje tužbi za gubitke vremena i pričinjene štete'', poručili su.

Kopirati
Drag cursor here to close