Rad na crno i fiskalizacija

Porezna češlja Federaciju: Zapečaćena 24 objekta, izrečeno 139.400 KM kazni

Inspektori Porezne su 8. i 9. srpnja na području općina: Ilijaš, Vogošća, Hadžići, Ilidža, Novi Grad, Novo Sarajevo, Centar, Stari Grad, Neum, Čitluk, Mostar i Čapljina izvršili ukupno 139 inspekcijskih nadzora.
Gospodarstvo / Posao | 10. 07. 2019. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Porezna uprava Federacije BiH je od 8. srpnja na području Federacije BiH započela širu aktivnost kontrole poreznih obveznika koji obavljaju uslužne djelatnosti u cilju kontrole zakonitosti poslovanja u kojim su otkrili 34 neprijavljena radnika, 37 obveznika koji nisu evidentirali promet, 11 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 11 objekata u kojima se djelatnost obavljala bez dozvole nadležnog tijela.

Inspektori Porezne su 8. i 9. srpnja na području općina: Ilijaš, Vogošća, Hadžići, Ilidža, Novi Grad, Novo Sarajevo, Centar, Stari Grad, Neum, Čitluk, Mostar i Čapljina izvršili ukupno 139 inspekcijskih nadzora kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost, trgovinsku, mesarsku, djelatnost proizvodnje i prodaje pekarskih proizvoda i druge uslužne djelatnosti.

Zbog utvrđenih nepravilnosti - zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez dozvole nadležnih tijela, nepostojanje fiskalnog uređaja i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja - zapečaćena su 24 objekta, a u 65 slučajeva izdani su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama od 139.400 KM.

Osim tih izravnih učinaka, započete brze kontrole koje će će biti nastavljene i u sljedećim danima na širem području FBiH su dovele do toga da su porezni obveznici i sami prije dolaska poreznih ispektora izvršili prijavu radnika, pa je od najave kontrola, tj. od 3. do 10. srpnja 2019. samo u općini Neum prijavljeno 113 zaposlenika, a u općini Čitluk 13, priopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close