Zapošljavanje

Poračun nije usvojen, ali je zaposleno 10 stručnjaka

Predsjedništvo BiH je krajem srpnja usvojilo proračun državnih institucija unatoč protivljenju Milorada Dodika.
Gospodarstvo / Posao | 13. 08. 2019. u 09:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zapošljavanje u bh. državnim institucijama putem javnih oglasa nastavljeno je tijekom srpnja 2019. Unatoč neformiranju vlasti pa će se angažman 10 novih državnih službenika na najpoželjnijim radnim mjestima obračunavati već od početka kolovoza zahvaljujući novcu svih građana, saznaje Klix.

Nije legitimno

U vrijeme dok je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić poručivao da izvršna vlast na državnoj razini radi u otežanim uvjetima, naglašavajući da proračun nije usvojen, a ni vlast formirana, procedure zapošljavanja u državnim institucijama tekle su svojim, za stranačke aktiviste poželjnim tijekom.

Proračun za 2019. godinu, međutim, ni u međuvremenu nije usvojen. Razlog: nepostojanje političkog dogovora. Predsjedništvo BiH je krajem srpnja usvojilo proračun državnih institucija unatoč protivljenju Milorada Dodika koji je potom prijetećim tonom upozorio da prijedlog mora doći u Parlament.

"Moji razlozi protivljenja proračunu su isključivo vezani za činjenicu da sadašnje Vijeće ministara nije legitimno za predlaganje proračuna u godini gdje treba da dođe novi saziv Vijeća ministara", kazao je Dodik, dodavši da u Parlamentu ne postoji većina za izglasavanje proračuna.

A zaposleni su...

Š. F. je postavljen na radno mjesto tajnika u Uredu za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH. Državnom službeniku, kako se to navodi u Službenom listu BiH, pripada plaća iz B5 platnog razreda državnih službenika diplomatsko-konzularnog osoblja. Počeo je raditi 1. kolovoza 2019. godine.

I. P. je postavljena na radno mjesto šefa Analitičkog odsjeka u Financijsko-obavještajnom odjelu Državne agencije za istrage i zaštitu i počela je raditi 1. kolovoza 2019. godine. Njoj pripada plaća iz B4 platnog razreda državnih službenika.

H. S. je počela raditi na poziciji stručnog suradnika za statusna pitanja i evidencije u Odsjeku za kadrovske poslove, razvoj ljudskih resursa i obuke Sektora za administraciju i unutarnju podršku u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu. Njoj pripada plaća iz B1 platnog razreda državnih službenika.

Na radno mjesto viši stručni suradnik-analitičar u Regionalnom uredu Mostar Državne agencije za istrage i zaštitu zaposlena je S. K.

A. K. je od 25. srpnja na poziciji stručnog savjetnika za protokolarne poslove i odnose s javnošću Ministarstva gospodarstva BiH. Pripada joj plaća iz B3 platnog razreda državnih službenika.

V. M. postavlja se na radno mjesto stručnog suradnika za besplatnu pravnu pomoć u Uredu za besplatnu pravnu pomoć Ministarstva pravde BiH, počevši od 25. srpnja 2019. godine.

Na poziciju stručnog suradnika za energetiku u Odsjeku za primarnu energiju i politiku Sektora za energetiku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH postavljena je N. V.

M. H. se postavlja na radno mjesto stručnog suradnika za normativno pravne poslove Agencije za javne nabavke BiH i počinje raditi 1. rujna 2019. godine.

L. M. je počeo raditi na poziciji višeg stručnog suradnika za srednje stručno obrazovanje i obuku u Odsjeku za koordinaciju obrazovne politike Sektora za obrazovanje Ministarstva civilnih poslova BiH, počevši od 1. kolovoza 2019. godine.

Radno mjesto višeg stručnog suradnika za planiranje i programiranje obuke u Odsjeku za strukturu i obuku Sektora za zaštitu i spašavanje Ministarstva sigurnosti BiH pripalo je M. R.

Kopirati
Drag cursor here to close