Je li vam stalo?

Političari, evo zašto mladi odlaze u inozemstvo!

Marina priča da je poražavajuće gledati liječnike koji su prinuđeni da pacijente iz Hitne pomoći vraćaju jer nemaju osnovna medicinska sredstva za rad.
Gospodarstvo / Posao | 16. 09. 2019. u 12:07 Bljesak.info
Marina Dušanić: Moram da odem u inozemstvo jer se ovdje nama bolji uvjeti i bolje prilike ne pružaju

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marina Dušanić (25) iz Prnjavora položila je sve ispite na Medicinskom fakultetu sa prosjekom 9,50. Sa takvim rezultatom, napustit će BiH jer u njoj kako kaže ne vidi svoju budućnost.

"Ne vidim mogućnost za posao i za neki bolji život i napredak, iako mi je žao što moram ovdje sve da napustim i svoju obitelj i svoj grad, jer stvarno volim i cijenim sve što imam ovdje. Teška srca, ali ja moram da odem u inozemstvo jer se ovdje nama bolji uvjeti i bolje prilike ne pružaju", rekla je Marina za portal Dnevnick.com.

Marina priča da je poražavajuće gledati liječnike koji su prinuđeni da pacijente iz Hitne pomoći vraćaju jer nemaju osnovna medicinska sredstva za rad.

"Ja sam imala primjere i u svojoj obitelji da dođem u hitnu u lošem stanju pacijent i da oni kažu morate da idete u ljekarnu, nemamo infuziju. Taj dan je bio praznik neki, u Prnjavoru ne radi ni jedna ljekarna, i šta vi onda da radite? Radi se štapom i kanapom. Jako je tužno. I plaće koje nisu dovoljne da spajamo kraj sa krajem, da školujemo našu djecu da im pružimo nešto bolje. Ja prvenstveno zbog toga idem", govori Marina.

Marina ima nekoliko prijatelja koji su završili medicinu i koji su željeli da ostanu u svojoj državi, ali jednostavno bez stranačke opredjeljenosti i određenog iznosa novca nisu uspjeli dobiti posao i sada su, tvrdi Marina, na putu prema Njemačkoj.

"Ti mladi koji bi ostali ovdje i što imaju volju da nešto pokrenu, mislim da je jako teško jer oni su pod pritiskom starijih i tih koji su već dugo u politici da će takvih uvijek biti koji ograničavaju, nameću nešto svoje i jako teško je da se nešto promjeni", kaže Marina.

Ona zaključuje da je neophodno političarima sugerirati da se više posvete mladima, da cijene njihov rad i trud, da se studenti nagrađuju i da najbolji studenti u generacijama na svim fakultetima dobiju posao, bez stranačkog ili bilo kojeg drugog uvjetovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close