Inicijativa 20+5+

Podržati izmjene propisa kojima će biti kreiran bolji poslovni ambijent

Razgovarano je o problemima i preprekama koji ograničavaju rast i razvoj gospodarstva, te o inicijativama i aktivnostima koje se provode u svrhu ekonomskih reformi.
Gospodarstvo / Posao | 14. 05. 2019. u 20:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudionici panela "Kuda ide privredni sektor BiH? Problemi i rješenja" koji je održan danas u Sarajevu zaključili su da svi u poslovnoj zajednici, uključujući Udrugu poslodavaca, Vijeće stranih investitora i gospodarske komore, trebaju davati podršku izmjenama propisa kojima će se kreirati bolji poslovni ambijent i rasterećenje gospodarstva.

Panel je održan u okviru promocije projekta "Moj proizvod" koju su organizirali Udruga poslodavaca FBiH i Dnevni list, a sudionici su bili federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić, predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH Adnan Smailbegović, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić i predsjednik Udruge poslodavaca KS Safudin Čengić.

Razgovarano je o problemima i preprekama koji ograničavaju rast i razvoj gospodarstva, te o inicijativama i aktivnostima koje se provode u svrhu ekonomskih reformi.

Zukić je istaknuo da je potrebno poboljšati regulatorne okvire, te da je ministarstvo na čijem je čelu pripremilo nove tekstove Zakona o obrtu, Zakona o poticaju razvoja male privrede i Zakon o unapređenju poduzetničke infrastrukture.

''Ti zakoni imaju za cilj podršku malim i srednjim poduzećima, posebno start-upovima, i kreiranju poduzetničkih zone. Vlada FBiH je za ove namjene izdvojila oko osam milijuna KM'', kazao je Zukić.

Smailbegović je naveo da je Udruga poslodavaca FBiH pripremila "Inicijativu 20+5+" koja ima za cilj rasterećenje privrede i poboljšanje poslovnog ambijenta u FBiH i BiH, a koja je podržana većinom glasova na tematskoj sjednici Zastupničkog doma Federalnog parlamenta koja je održana sredinom travnja 2019.

''Mišljenja smo da poslodavci trebaju biti uključeni u izradu zakonskih propisa'', kazao je Smailbegović, priopćeno je iz Udruge poslodavaca FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close