?

Imamo li radne snage?

Anketa se provodi na reprezentativnom uzorku od 10.789 slučajno odabranih domaćinstava, od kojih je 5.969 iz Federacije BiH, 3.750 iz Republike Srpske i 1.070 iz Brčko distrikta BiH.
Gospodarstvo / Posao | 08. 04. 2019. u 09:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za statistiku BiH, u suradnji s entitetskim zavodima za statistiku, danas će početi Anketu o radnoj snazi koju provodi na području cijele Bosne i Hercegovine od 8. do 21. travnja.  

Anketa se provodi na reprezentativnom uzorku od 10.789 slučajno odabranih domaćinstava, od kojih je 5.969 iz Federacije BiH, 3.750 iz Republike Srpske i 1.070 iz Brčko distrikta BiH. 

Cilj i svrha Ankete o radnoj snazi je da se, u skladu s metodološkim pravilima i načelima Međunarodne organizacije rada (ILO) i metodološkim preporukama Europskog statističkog ureda (EUROSTAT), dobiju podaci o osnovnim radnim karakteristikama stanovništva u Bosni i Hercegovini i uradi procjena ukupne radne snage. 

Statističke institucije Bosne i Hercegovine jamče da će, u skladu sa Zakonom o statistici BiH i Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odgovori na postavljena pitanja biti strogo povjerljivi, da će ispitanici ostati potpuno anonimni i mole građane za aktivnu suradnju u realizaciji ove važne aktivnosti, najavljeno je iz Agencije za statistiku BiH.

 
Kopirati
Drag cursor here to close