Očekuje nagodbu

Plenković od izvanredne uprave Agrokora očekuje da zadrži radna mjesta

Hrvatski premijer Andrej Plenković u četvrtak je izjavio kako očekuje da dođe do nagodbe koja će omogućiti održivost poslovanja i zadržavanje radnih mjesta.
Gospodarstvo / Posao | 12. 10. 2017. u 11:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski premijer Andrej Plenković u četvrtak je izjavio da od izvanredne uprave Agrokora, nakon objave revizorskih izvješća, očekuje da nastavi s procesom restrukturiranja koncerna u suradnji s vjerovnicima i da dođe do nagodbe koja će omogućiti održivost poslovanja i zadržavanje radnih mjesta.
 
Osvrnuvši se na početku sjednice hrvatske Vlade na nedavnu objavu revizorskih izvješća za Agrokor i njegova povezana društva, Plenković je kazao da je stanje poslovnih knjiga i realno stanje otkrilo dubinu problema koji su postojali u koncernu.

Dodao je kako je bilo nužno angažiranje jedne od vodećih svjetskih revizorskih tvrtki kako bi se prikazalo realno stanje.

"Zakon o izvanrednoj upravi u trgovačkim društvima od sistemskog značaja u RH reforma je per se i ona će obilježiti taj čistilišni transformacijski trenutak načina poslovanja u hrvatskom gospodarstvu. Mislim da je to najveća vrijednost. Naravno, pritom ne smijemo zaboraviti da je spriječen i negativni efekt na gospodarstvo i financijski sustav, dobavljače, male, srednje, velike, i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, na stabilnost rada kompanija koje su u susjednim zemljama. Sve to je prevenirano zbog ovog zakona i zbog rada izvanredne uprave", rekao je Plenković.

Od izvanredne uprave očekuje da nastavi s procesom restrukturiranja u suradnji s vjerovnicima i da na kraju dođe do nagodbe koja će omogućiti održivost poslovanja i zadržavanje radnih mjesta te stabilnost i funkcioniranje hrvatskog gospodarstva.

"To je ono zbog čega smo se angažirali, čime se vodimo – opće dobro i javni interes. A što se tiče rada pravosudnih institucija i drugih procesa za koje su one nadležne, to je posao u koji se Vlada RH ne miješa niti će se miješati ni na koji način", zaključio je hrvatski premijer, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close