Nitko ni glasa

Pismo iz Livna: Tko će biti kriv za 1.500 radnih mjesta?

''Da skratimo, ako ne bude realnog sektora, koja je Vaša svrha? Osuđujemo nebrigu i ponašanje Grada Livna, ministra gospodarstva i ministra financija'', stoji u pismu.
Gospodarstvo / Posao | 08. 04. 2020. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 13.3.2020 i uvođenja mjera zabrane rada te poslije i policijskog sata kao Gospodarstvenici Grada Livna smo šutjeli kao i inače, čekali odluke a u skladu s ponašanjem država u regiji u vidu spasa gospodarstva i kako iste nismo dočekali, a kako stvari stoje i kako se vlade, što Županijska tako i Federalna Vlada, ponašaju neko olakšanje i smislen potez ne možemo očekivati odlučili smo se na dopis ovog tipa kako bi javnost upoznali sa stanjem, navodi s eu pismu javnosti livanjskig gospodarstvenika.

''Grad Livno još nije izašao ni s kakvim priopćenjem, obraćanjem zbog ove situacije, Vlada HBŽ je tek nedavno a pod pritiskom i prijetnjom Covid-19 donijela proračun, a radnici, firme, gospodarstvo trpi i na čekanju su... Dok se sami organiziramo, što firme i obrti tako i običan mali čovjek koji je zbog nerada napustio ove prostore i skupljamo novac da bi kroz bolnicu pomogli sebi na način da za istu kupujemo opremu i osnovni materijal, dani prolaze a nijedna jedina mjera na razini Grada Livna, na nivou HBŽ nije donesena niti je bilo tko postavio pitanje što će biti sa firmama i što će se desiti sa radnim mjestima?'', stoji u pismu i dodaje kako su ''osuđeni na same sebe''.

''Da skratimo, ako ne bude realnog sektora, koja je Vaša svrha? Osuđujemo nebrigu i ponašanje Grada Livna, ministra gospodarstva i ministra financija koji u ovoj situaciji se prema gospodarstvu ponašaju gore od bilo kojeg neprijatelja i očekujemo žurnu reakciju i konkretne mjere pomoći gospodarstvu. Nitko ne želi prejudicirati negativne stvari, nikom nije u interesu u današnjem vremenu zatvarati obrte i firme, međutim ukoliko nešto ne napravite ovaj teret gospodarstvenici sami iznijeti ne mogu i doći će do tog najgoreg scenarija, zatvaranja i slanja radnika na zavode za zapošljavanje a što će biti zatvaranje od oko 1500 radnih mjesta. U tom slučaju, nas, radna mjesta i gospodarstvo nije uništila pandemija i Covid-19 nego isključivo Vaš nerad i nebriga'', navodi se u pismu.

Kopirati
Drag cursor here to close