Izazovi izvoza

Panel diskusija "Izazovi izvoza" u okviru projekta "100 najvećih"

"Želimo promovirati pozitivne poslovne priče i potaknuti kompanije da dijele svoje dobre poslovne prakse, te smo dio ove uspješne priče koja afirmira bosanskohercegovačke kompanije", dodala je Pašić.
Gospodarstvo / Posao | 16. 08. 2018. u 13:14 Bljesak.info
Kopirati

Panel diskusija za vodeće izvoznike pod nazivom “Izazovi izvoza“ održat će se 30. kolovoza u hotelu Novotel (Bristol), u Sarajevu. Ova diskusija dio je projekta izbora "100 najvećih" kompanija, a koji organizuju Poslovne novine, u suorganizaciji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH.

Addiko banka je banka partner ovom događaju, na kojem će, osim Hrvoja Stojića, direktora Odjela ekonomskih istraživanja u Addiko Grupaciji, sudjelovati i nekoliko renomiranih bh. izvoznika, klijenata Addiko banke, koji će podijeliti svoja poslovna iskustva. Među panelistima su Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ahmet Egrlić, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, Emil Kučković, direktor LRC BIS-a analitičkog partnera, Vedad Halilović, pomoćnik direktora direkcije za prodaju, nabavku i logistiku/poslovi izvoza AS Holdinga, Ševal Suljkanović, izvršni direktor za ekonomska pitanja kompanije Bimal i Goran Vrhovac, direktor Mladegs Pak Prnjavor.

"Naša opredjeljenost za partnerstvo sa gospodarskom, posebnom onim kompanijama koje značajan dio svoje proizvodnje plasiraju na strana tržišta potvrđena je činjenicom da se veliki broj naših klijenata nalazi se u samom vrhu liste '100 najvećih', kako u kategoriji velikih kompanija, tako i u kategoriji srednjih i malih kompanija", istaknula je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko banke.

"Želimo promovirati pozitivne poslovne priče i potaknuti kompanije da dijele svoje dobre poslovne prakse, te smo dio ove uspješne priče koja afirmira bosanskohercegovačke kompanije", dodala je Pašić.

Projekat “100 najvećih u BiH“ jedinstven je u Bosni i Hercegovini i ima za cilj da promovira i poveže najvažnije gospodarske subjekte i unaprijedi poslovanje u našoj zemlji.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati