Sindikati vjeruju sudstvu

Općinski sud Mostar ovaj mjesec donosi odluku o zakonitosti štrajka zdravstvenih radnika

Presuda o zakonitosti organiziranja štrajka bit će donesena 26. 03. 2021 godine
Gospodarstvo / Posao | 05. 03. 2021. u 14:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je na Općinskom Sudu Mostar održana glavna rasprava po tužbi Vlade HNŽ-a, odnosno Ministarstva zdravstva rada i socijalne skrbi HNŽ i Sveučilišne kliničke bolnice Mostar protiv Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB Mostar o zakonitosti organiziranja štrajka, saznaje Bljesak.info.

Presuda u ovom predmetu će biti donesena 26.03. 2021. godine.

Iz Sindikata zdravstvenih radnika za naš portal su kratko rekli kako i ovaj put vjeruju sudstvu, te da će na osnovu iznesenih dokaza donijeti presudu u njihovu korist.

Informacija o datumu presude stiže uoči sastanka sindikalista zdravstva sa svim relevantnim i odgovornim dionicima zdravstvenog sustava.

Podsjetimo, Vlada HNŽ-a je donijela zaključak kako su u pregovaračkom procesu sa sindikatima zdravstva iscrpljene sve mogućnosti, te su sazvali jedan 'širi sastanak' svih financijera zdravstvenog sustava koji je dogovoren je utorak (9.3) u 10:30 u Mostaru.

Sindikalisti su na to pak reagirali govoreći da je Vlada HNŽ-a od samog početka odugovlačila, jer je to trebao biti prvi sastanak.

''Bilo je logično da se pozovu oni koji financiraju zdravstveni sustav. Za sve ovo propalo vrijeme što vlast nije pozvala na takav sastanak i odmah dogovorila uvjete pregovaranja, glavni krivci su premijer Vlade, ministar zdravstva i ministar financija. To su ključni akteri i do ovog trenutka sve posljedice ugroze zdravstvenog sustava'', rekao je jučer Dalibor Vuković, jedan od članova pregovaračkog tima s Vladom, nakon što je službenik Vlade sindikalistima u tijeku prosvjedne šetnje uručio poziv na sastanak.

Vuković je dodao kako sindikalisti upozoravaju sudionike najavljenog sastanka da na pregovore dođu spremni, a ne s rečenicom kako ''nema para''.

Kopirati
Drag cursor here to close