Sajam u Bjelovaru

Općina Tomislavgrad planira suradnju na gospodarskom i kulturnom planu s Hrvatskom

Gospodarstvo / Posao | 11. 09. 2017. u 12:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jubilarni 25. jesenski međunarodni bjelovarski sajam koji se održavao od 08. do 10. rujna 2017. godine otvorio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kao izaslanik predsjednika Vlade RH. Uz Proljetni sajam u Bjelovaru ovo je najveća sajamska manifestacija ovoga tipa u Republici Hrvatskoj i u široj regiji.

Ove godine Republika Mađarska je zemlja partner na sajmu. Tim povodom  na svečanom otvaranju sudjelovao je i mađarski ministar poljoprivrede Sàndor Fazekas. Sajam je okupio oko 500 izlagača iz 10-ak država. Organizatori na sajmu zabilježili su oko 50.000 posjetitelja. U okviru sajma održala se i najveća specijalizirana stočarska priredba u Hrvatskoj – Državna stočarska izložba, na kojoj je više od 200 uzgajivača predstavilo oko 500 grla iz svog uzgoja.

Među gostima sajma bilo je i izaslanstvo Općine Tomislavgrad, prijatelja Grada Bjelovara, koju su predstavljali: predsjednik Općinskog vijeća Luka Krstanović, pomoćnik načelnika za gospodarstvo i inspekciju Vinko Galir, pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Jozo Jakić i predsjednik Hajdučke družine Mijata Tomića Branko Matić. Na marginama sajma predstavnici Općine Tomislavgrad imali su radne sastanke sa gradonačelnikom Grada Bjelovara Dariom Hrebakom, gradonačenicom grada pakraca Anamarijom Blažević, državnim tajnikom pri ministarstvu poljoprivrede RH Tugomirom Majdakom, savjetnicom za trgovinske odnose Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu pri Veleposlanstvu Republike Austrije u Zagrebu Sonjom Holocher-Ertl, kao i s  mađarskim ministrom poljoprivrede Sàndorom Fazekasem s kojima je dogovorena konkretna suradnja na gospodarskom i kulturnom planu. Pored toga izaslanstvo Općine Tomislavgrad sastalo se i s predstavnicima iseljenih duvnjaka u Bjelovaru.

Kopirati
Drag cursor here to close