Uspješne priče

Održan Startup Europe Week Mostar 2019

Glavna tema mostarskog SEW-a je bila uspješne priče i prilike za financiranje startupa.
Gospodarstvo / Posao | 13. 03. 2019. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Startup Europe Week je četvrtu godinu zaredom održan i u Mostaru, zajedno sa više od 300 ostalih europskih gradova. SPARK je ponovno bio domaćin ovog internacionalnog događaja, te je u utorak ugostio 50ak zainteresiranih posjetitelja i govornike iz INTERA technology park, APH-a, Ministarstva gospodarstva HNŽ, ali i startupe blablaDev, Digiqual, Sophico i Imicron.

Glavna tema mostarskog SEW-a je bila uspješne priče i prilike za financiranje startupa. Event je otvorila Meliha Gekić - Lerić koja je predstavila rad i prilike u INTERA technology park, a nakon nje Helena Jelena Lončar predstavila članice Asocijacije poduzetnika Hercegovine. Maja Šimić - Škutor iz Ministarstva gospodarstva HNŽ sudjeluje na ovog događaju već četvrtu godinu za redom, te je i ovaj put napravila statistički pregled za prethodnu godinu te predstavila sve mogućnosti financiranja poduzetništva.

Foto: PR /  Održan Startup Europe Week Mostar 2019

Nakon teorijskog dijela eventa o poduzetništvu, svoja iskustva su sa posjetiteljima podijelila i četiri postojeća startupa - blablaDev, Digiqual, Imicron i Sophico. Ispričali su svoje priče, kad su osnovani, u čemu su uspjeli, a u čemu ne, podijelili planove za budućnost te dali svoje savjete za sve one koji razmišljaju o pokretanju startupa. Događaj je završio panel diskusijom i networkingom.

Da podsjetimo, Startup Europe Week (SEW) najveći je regionalni poduzetnički događaj i pokret na lokalnoj razini čiji je cilj pomoći poduzetnicima da rastu i napreduju gdje god bili ili odakle dolaze. SEW je to dosljedno ostvarivao kroz niz lokalno usmjerenih događaja koji povezuju lokalni ekosustav i pokazuju poduzetnicima kakva je podrška dostupna na njihovoj određenoj gradskoj i regionalnoj razini. SEW je prisutan u više od 300 gradova u više od 50 zemalja, u suradnji s više od 250 lokalnih su-organizatora. Tijekom 2016., 2017. i 2018., više od 150.000 poduzetnika prisustvovalo je događajima SEW-a diljem svijeta, a globalna publika od 6 milijuna poduzetnika je vidjela više od 20 milijuna pojavljivanja na web i društvenim kanalima.

Foto: PR /  Održan Startup Europe Week Mostar 2019
Kopirati
Drag cursor here to close