O poslu i komunikaciji

Održan prvi Sarajevo communication festival - u svakom pogledu drugačiji poslovni događaj

Prvi dan Sarajevo Communication Festivala bio je, zapravo, uvod, a nastavak, najavljen glavni dio festivala slijedi u travnju 2018
Gospodarstvo / Posao | 09. 12. 2017. u 12:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu 06. 12. 2017.  je u sarajevskom Mikser Housu, u organizaciji analitičke kuće Bisnode, održan 1. Sarajevo Communication Festival, čiji je cilj okupiti lidere šireg poslovnog okruženja i predstaviti na jednom mjestu trendove, konkretne projekte i informacije o poslovnim projektima koji su unaprijedili poslovanje i imali izuzetno pozitivne rezultate.

Zijah Sokolović, glavni ''komunikator'' Festivala, vodio je prisutne kroz priče o uspješnim projektima, odnosu s klijentima i tržištem: prof. dr.Ismar Alagić, direktor Tešanjske razvojne agencije predstavio je projekte ove izuzetno uspješne poslovne zajednice; Jasmin Ligata, sportski novinar/PR govorio je o tome kako je biti PR sportskim zvijezdama poput Edina Džeke; Jasmin Maričić, vlasnik firme Poslovni glasnik i urednik magazina Banke&Biznis u BiH govorio je o zahtjevnoj ciljnoj grupi, financijskim institucijama; prof. dr. Vesna Babić-Hodović sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu zabavila je goste interesatnom komunikacijom sa Zijahom, kao dobrom vježbom komuniciranja; Vildana Žugagovorila je o komunikacijisa publikom Coolstyla i Visit BH, a Erna Sošević, osnivač i CEO Bizbook.ba platforme za razmjenu poslovnih ponuda i potražnje o izuzetnom uspjehu svog start up-a.

PR Foto / Sarajevo Communication Festival

Bojana Šutvić, osnivač i izvršni urednik portala Biznisinfo.ba objasnila je kako su se uspjeli profilisati kao biznis portal i dodala: ''Festival komunikacija je pokazao da svi mi, uključujući institucije vlasti, kompanije i medije, imamo isti cilj a to je da svojom, komunikacijom doprinesemo stvaranju zdravijeg i povoljnijeg poslovnog ambijenta. Mi mediji to možemo raditi kroz promociju poduzetništva i uspješnih priča kojih je svaki dan sve više širom Bosne i Hercegovine.Zadovoljstvo mi je što kroz rad portala BiznisInfo i možemo doprinijeti tome da nijedan uspjeh bh. kompanija i poduzetnika ne prođe nezapaženo i da ti uspjesi budu inspiracija i ohrabrenje za nove poslovne poduhvate''.

Komunikacija je nastavljena upoznavanjem prisutnih međusobno, na veselom i korisnom  specifičnom Bisnode Speed Networkingu, a zatim su se predstavili svi partneri i prijatelji Festivala koji su doprinijeli da on bude zaista poseban.

PR Foto / Sarajevo Communication Festival

Ispred NLB banke prisutne je pozdravio član uprave Jure Peljhan, Prevent Labs je iznenadio prisutne modnom revijom poslovne garderobe svog brenda. Gosti i sudionici su uživali u Nestle kafi, nagrađenim vinima Hercegovina Produkta iz Mostara i ukusnim zalogajima koje su pripremili Klas i Madi. Turistička agencija BH Passport obradovala je najsretnijeg dobitnika SCF tombole vikendom za dvoje u Dubrovniku a Aparthoteli Vučko vikendom na Jahorini.

Predstavljene su i vrlo interesantne priče dvije poduzetnice čiji biznis se razvija nepunu godinu: 'S Kraljica' Sabina Krivdić iz Visokog, koja proizvodi kvalitetne likere domaće proizvodnje sa domaćim sastojcima, iz ekološkog uzgoja, čiji liker od maline je bio pravi hit festivala, i zdravu kozmetiku pod brendom io&bio koju je u Sarajevu pokrenula Slađana Mešanović Reč: ''Ideja o proizvodnji prirodnih sapuna i prirodne kozmetike nastala je iz želje i ljubavi prema prirodnom proizvodu a sa ciljem da okupimo sve male proizvođače i njihove sirovine ugradimo u našu kozmetiku. S ponosom možemo reći da u tome i uspjevamo, tako da budućnost kompanije vidimo u daljnjem razvijanju nas i naših kooperanata'', zjavila je Slađana.

Prvi dan Sarajevo Communication Festivala bio je, zapravo, uvod, a nastavak, najavljen glavni dio festivala slijedi u travnju 2018, kad ćemo nastaviti razgovarati sa nekim od najzvučnijih imena iz polja biznisa i komunikacija.

Stoga, pridružite se SCF Sarajevo Communication Festivalu i budite dio uspješne plovidbe u poslovnim vodama.

  PR Foto/ Sarajevo Communication Festival

 

Kopirati
Drag cursor here to close