'ArcelorMittal'

Odgađa se otpuštanje: 300 ljudi ostaje na poslu

Otpuštanja su trebala stupiti na snagu 1. rujna, ranije je najavljeno.
Gospodarstvo / Posao | 30. 08. 2019. u 11:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukovodstvo kompanije „ArcelorMittal“ Prijedor priopćilo je da se odluka o smanjenju broja zaposlenih za oko 300 u ovoj kompaniji koja se bavi eksploatacijom željezne rude, privremeno odgađa, dok se, kako su priopćili, održavaju novi sastanci s Vladom Republike Srpske. 

Otpuštanja su trebala stupiti na snagu 1. rujna, ranije je najavljeno. 

''Kompanija želi riješiti otvorena pitanja sa Vladom Republike Srpske koja trenutno stoje na putu dugoročne, održive budućnosti za našu proizvodnju željezne rude u Prijedoru, ali je jasno dala do znanja da bez zadovoljavajućih rješenja tih pitanja nemamo drugog izbora osim da smanjimo svoje trenutne operativne kapacitete i, nažalost, našu radnu snagu u ArcelorMittalu Prijedor'', navodi se u priopćenju iz kompanije „Miittal“. 

Ranije je priopćeno da "ArcelorMittal" Prijedor od 1. rujna smanjuje proizvodnju i broj zaposlenih za 300. 

''Zbog stalne neizvjesnosti oko dugoročne budućnosti proizvodnje željezne rude u Prijedoru 'Arcelor Mittal'  je morao donijeti tešku odluku o smanjenju proizvodnje željezne rude sa 1,5 milijuna na milijun tona, kako bi zaštitio što veći broj zaposlenih u dužem vremenskom periodu. Očekuje se da će novi plan biti u primjeni od 1. rujna 2019. godine. Ove suštinske mjere će neizbježno dovesti do gubitka 300 zaposlenih u ‘Arcelor Mittalu', priopćeno je u svibnju iz “Mittala”, koji zapošljava oko 800 radnika.

Kopirati
Drag cursor here to close