Odlazak

Od nove godine olakšice za radnike iz BiH u Njemačkoj

Njemačka vlada je još ranije kreirala višejezični portal za stručnu radnu snagu iz inostranstva – www.make-it-in-germany.ba.
Gospodarstvo / Posao | 02. 01. 2020. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznato je da 2020. godine u Njemačkoj na snagu stupa novi zakon koji će olakšati radnicima izvan zemalja EU zaposlenje u toj zemlji.

Podsjetimo, u Njemačkoj ima više od milijun slobodnih radnih mjesta, a neki projekti već stoje zbog nedostatka radnika.

Njemačka vlada je još ranije kreirala višejezični portal za stručnu radnu snagu iz inozemstva – www.make-it-in-germany.ba.

Cilj ove internet stranice je da informira osobe zainteresirane za imigraciju, kako uspješno mogu organizirati svoj put prema Njemačkoj – od priprema u zemlji porijekla do dolaska i prvih koraka u Njemačkoj.

Ukoliko, ipak, želite provjeriti slobodna radna mjesta u Njemačkoj, to, između ostalog, možete uraditi na OVOM LINKU, na kojem se nudi više tisuća poslova.

Dok Njemačka vlada već aktivno radi na privlačenju radnika iz inozemstva, vlasti u BiH ne poduzimaju skoro ništa da zaustave iseljavanje stanovništva. Stoga postoji strah da bi 2020. zapravo mogla postati 'Godina egzodusa' za stanovništvo Bosne i Hercegovine, prenosi Glas Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close