Nema zarade od novinarstva

Novinarska profesija na listi najslabije plaćenih

Novinari u RS i BiH su izloženi dodatnim izazovima, jer je novinarska profesija, bez obzira na složenost posla i odgovornost koju javna riječ nosi, na listi najslabije plaćenih.
Gospodarstvo / Posao | 02. 05. 2018. u 16:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić čestitao je danas novinarima, urednicima i vlasnicima medijskih kuća i novinarskim udruženjima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, 3.svibanj - Dan slobode medija sa željom da njeguju visoke standarde profesionalnog, odgovornog i nepristranog novinarstva.

'' Podržavam slobodu medija i snažno se protivim svim oblicima prijetnji i ugrožavanja sigurnosti novinara. Protivim se i svim vrstama pritisaka na novinare, jer su zdravo novinarstvo i sloboda medija preduvjet za izgradnju demokratskog i civiliziranog društva'', napisao je Ivanić u čestitki.

Ocijenio je da su novinari u RS i BiH izloženi dodatnim izazovima, jer je ta profesija, bez obzira na složenost posla i odgovornost koju javna riječ nosi, na listi najslabije plaćenih.

''Podržavam svaki oblik novinarske borbe za bolje uvjete rada i slobodne i kvalitetne medije, jer je to istovremeno borba za otvorenije, tolerantnije i uspješnije društvo'', istaknuo je član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close