U milosti politike

Nije Gadžić jedini koji je dobio poziciju nakon neuspjeha u Aluminiju

Bivša direktorica Ružica Udovičić u lipnju prošle godine imenovana u Antikorupcijski tim federalne Vlade. Upravo nju je na mjestu direktora Aluminija naslijedio Mario Gadžić, koji je nedavno imenovan u NO Razvojne banke FBiH.
Gospodarstvo / Posao | 08. 02. 2021. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je proteklog tjedna objavljeno kako je Vlada Federacije BiH dala prethodnu suglasnost za imenovanje bivšeg direktora Aluminija, Marija Gadžića, u Nadzorni odbor Razvojne banke FBiH, i to na razdoblje od pet godina, neki mediji podsjećaju kako Gadžić nije jedini bivši čelni čovjek hercegovačkog diva koji je dobio poziciju u javnom sektoru.

Tako Hercegovina.info podsjeća da je i bivša direktorica Ružica Udovičić u lipnju prošle godine imenovana u Antikorupcijski tim federalne Vlade. Upravo je nju naslijedio Mario Gadžić na mjestu direktora Aluminija.

Portal podsjeća kako je u rješenju o formiranju Antikorupcijskog tima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine iz lipnja 2020. ("Službene novine Federacije BiH", br. 28/16, 18/17 i 27/18) kazano da se Ana Papac zamjenjuje Ružicom Udovičić, koja je u izvrsnim odnosima s federalnom ministricom financija Jelkom Milićević.

Udovičić, protiv koje je kao i pet drugih direktora, Financijska policija predala izvješće Tužiteljstvu HNŽ-a, koje je oformilo i predmet istrage protiv korupcije, a u Federaciji se bori protiv korupcije, navodi se, uz opasku da bi to vjerojatno svugdje bilo suludo, osim u BiH.

Sve u svemu, nitko od bivših odgovornih ljudi u Aluminiju još nije pao u nemilost, osim možda privremeno, tako da dvoje spomenutih nisu neka posebna iznimka u BiH kad je u pitanju praksa s kadrovima koji nisu imali poslovnog uspjeha.

Kopirati
Drag cursor here to close