Gradsko vijeće

Nigdje neradne nedjelje: Novi prijedlog radnog vremena u Mostaru

Za vrijeme ljetne turističke sezone, od 15. lipnja do 15. rujna, određuje se radno vrijeme i to najduže do 1 sat uz puštanje i izvođenje glazbe…
Gospodarstvo / Posao | 22. 10. 2021. u 11:45 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Raspored radnog vremena u kojem mogu poslovati sva pravna i fizička lica koje se bave trgovinom na veliko i malo, ugostiteljstvom, djelatnosti putničkih agencija, obrtom i obrtničkim srodnim djelatnostima, te organizatori koncerata i manifestacija na području Grada Mostara, naći će se pred mostarskim vijećnicima na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

U odluci o kojoj će raspravljati i glasovati vijećnici, ne spominje se zabrana rada nedjeljom što su amandmanom predložili vijećnici HDZ-a BiH na sjednici zadnjeg dana kolovoza kada je odgođeno izjašnjavanje po ovome pitanju.

Kako doznajemo, trgovine na veliko i malo prehrambenim mogu raditi svakim danom od 6 do 22 sata. Prodavaonice koje prodaju neprehrambene proizvode mogu raditi od 7 do 21 sat. Ljekarne, prema ovoj odluci, na području Mostara mogu raditi sat duže a radno vrijeme trafika može biti svakim danom od 6 do 23 sata.

Benzinske crpke mogu raditi 24 sata, a tržnice od 7 do 17 sati svakim danom.

Kad su u pitanju ugostiteljski objekti, hoteli, pansioni i prenoćišta mogu raditi 24 sata. Disko klubovi, noćni klubovi i noćni barovi, u zatvorenim prostorima, od 21 do 4 sat, a ugostiteljski objekti sa živom glazbom do 24 sata uz jednokratno odobrenje, a svi ugostiteljski objekti koji puštaju glazbu, dužni su imati ugrađene limitatore-graničnike zvuka.

Svadbeni saloni u zatvorenim salama radit će od 12 do 4 sata.

Za vrijeme ljetne turističke sezone, od 15. lipnja do 15. rujna, određuje se radno vrijeme i to najduže do 1 sat uz puštanje i izvođenje glazbe, za ugostiteljske objekte koji posluju izvan stambenih zgrada.

Fast food-ovi bi, uz odobrenje nadležnog Odjela Grada Mostara, hranu, bez usluživanja unutar i ispred objekta, mogli pripremati i prodavati hranu od 24 do 3.

Obrti će moći raditi do 21 sat, a u odluci je navedeno kako pekare, koje moraju biti zvučno izolirane, moraju biti otvorene svakim radnim danom, ali i subotom i nedjeljom od 6 do 23 sata kada se može obavljati samo prodaja proizvoda u objektu, dok se proizvodnja pekarskih proizvoda dozvoljava od ponoći do 6 sati.

Tijekom turističke sezone Grad će moći dati dozvolu za duže radno vrijeme, a određene su i kazne za nepoštivanje ovih odluka koje se kreću do 3.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close