Brojevi

Zapošljavanje u vrijeme pandemije: 6 osoba u ŽZH dobilo posao

Prema podacima Službe za zapošljavanje ŽZH jučer 5. svibnja, 20 286 osoba je bilo zaposleno, što je u odnosu na prethodni dan porast od 6 osoba.
Gospodarstvo / Posao | 06. 05. 2020. u 15:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema podacima Službe za zapošljavanje ŽZH, 5. svibnja, 20.286 osoba je bilo zaposleno, što je u odnosu na prethodni dan porast od 6 osoba.

Podsjetimo, Vlada ŽZH je u travnju s ciljem očuvanja što većeg broja radnih mjesta odlučila da će svakom poslodavcu čijem je gospodarskom subjektu zabranjen rad na osnovu naredbi Županijskog stožera civilne zaštite, a koji nije otpustio radnike za iste uplatiti minimalnu neto plaću.

U razdoblju od 1. do 21. travnja na evidenciju Službe za zapošljavanje Županije Zapadnohercegovačke iz radnog odnosa su se prijavile 373 osobe, potvrđeno je za Bljesak.info iz Službe za zapošljavanje ŽZH, a rast broja zaposlenih u ovoj Županiji ipak daje nadu kako će ekonomske mjere imati pozitivan učinak na radna mjesta. 

 

Podaci Stožera CZ ŽZH

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke nema novoboljelih osoba od korona virusa.

Na području ŽZH do sad je 78 osoba bilo pozitivno na prisustvo korona virusa, 62 osobe su oporavljene, 4 su preminule, a 12 osoba se smatra trenutno pozitivnim na prisustvo korona virusa i sve su s prostora Širokog Brijega.

U samoizolaciji se nalaze 333 osobe.Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke nema novoboljelih osoba od korona virusa.

Na području ŽZH do sad je 78 osoba bilo pozitivno na prisustvo korona virusa, 62 osobe su oporavljene, 4 su preminule, a 12 osoba se smatra trenutno pozitivnim na prisustvo korona virusa i sve su s prostora Širokog Brijega. U samoizolaciji se nalaze 333 osobe.

Ministarstvo unutarnjih poslova je izvjestilo kako se dva djelatnika koja su bila pozitivna na prisustvo korona virusa i službeno smatraju oporavljenima, a da se jedan djelatnik nalazi u samoizolaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close