Vlada na potezu

Kolektivni ugovor zdravstvenih radnika u HNŽ-u moguć do kraja tjedna!

Dobre vijesti, štrajk zdravstvenih radnika bi se mogao okončati
Gospodarstvo / Posao | 21. 04. 2021. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zdravstveni djelatnici bi do kraja tjedna trebali potpisati kolektivni ugovor, odluka je sada na Vladi Hercegovačko-neretvanske županije, koja bi trebala održati sjednicu na ovu temu, saznaje Bljesak.info.

'Mi smo skoro blizu dogovora, premijer Nevenko Herceg je stupio u kontakt s nama i izrazio želju da se završi ova agonija. Sada je na Vladi odluka, očekujemo sjednicu Vlade, da se usvoji naš zahtjev i da zajednički potpišemo kolektivni ugovor'', rekao je za Bljesak.info Ivica Anić predsjednik sindikata uposlenika SKB Mostar.

Kaže da je najvažnije da želje ima, i da su ''izgleda blizu kraja i potpisivanja kolektivnog ugovora''.

''Ministar zdravstva Goran Opsenica i ministar financija Adnan Faladžić, nisu nikakvu želju za razgovorom izrazili. Jedino je premijer pokrenuo ovo pitanje i skoro smo na kraju. Poslali smo još jedan minimum da se ispuni, ako to Vlada prihvati i pošalje sindikatu mi ćemo to poslati na naše organe i potpisati kolektivni ugovor i da se sve ovo završi'', kazao je Anić.

Podsjetimo, danas su zdravstveni radnici organizirali još jednu u nizu prosvjednih šetnji. Zdravstveni radnici su do sada nekoliko puta mijenjali svoje zahtjeve i prilagođavali se, dok se Vlada striktno držala svoje ponude. 

Podsjetimo, oko dvije i pol tisuće članova Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a i Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar od 10. prosinca 2020. godine nalazi se u generalnom štrajku.

Sindikalisti traže povećanje plaća i novi kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva, jer kako su ranije istaknuli sindikalisti cilj štrajka je, pored očitog povećanja plaća svim uposlenicima u zdravstvu, poboljšati i kvalitetu zdravstvenih usluga građanima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close