MVP BiH

Natječaj za državne službenike neće biti poništen

Ministarstvo vanjskih poslova BiH nema pravo da diskriminira bilo koga, niti da nekoga stavlja u privilegiran položaj, te pozivam sve zainteresirane za posao u MIP-u, koji ispunjavaju uvjete, da se prijave na spomenuti natječaj.
Gospodarstvo / Posao | 06. 02. 2018. u 20:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natječaj za državne službenike neće biti poništen, jer je raspisan u skladu s vrijedećim Zakonom o državnoj službi BiH, Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva iz 2013. godine i javno objavljen na siteu Agencije za državnu službu Bosne i Hercegovine, kao i u dnevnim novinama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH'', navodi se u izjavi ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igora Crnadka.

Crnadak je to izjavio povodom inicijative Asocijacije studenata Fakulteta političkih nauka Sarajevo "SPONA", Studentske organizacije Fakulteta političkih nauka Banja Luka i Udruženja "Hrvatski studentski politološki forum" Mostar o poništenju javnog oglasa za prijem državnih službenika u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.
Osobe koje su završile političke znanosti na fakultetima u Banjaluci, Sarajevu i Mostaru, kako se dodaje, mogu da se prijave i sudjeluju na natječaju na pet od šest raspisanih pozicija.

''Ministarstvo vanjskih poslova BiH nema pravo da diskriminira bilo koga, niti da nekoga stavlja u privilegiran položaj, te pozivam sve zainteresirane za posao u MIP-u, koji ispunjavaju uvjete, da se prijave na spomenuti natječaj. Također pozivam ove tri studentske organizacije da imaju jednake aršine za sve, jer je čudno da nije bilo njihove reakcije npr. na aktualni natječaj u Administrativnom centru Vlade RS u Istočnom Sarajevu, gdje se za administrativne poslove traži osoba koja je završila fakultet i to isključivo Fakultet fizičke kulture, tzv. DIF!?'', navodi se u izjavi.

Crnadak dodaje da poštuje studente ovih fakulteta i upravo na osnovu dogovora na sastanku koji je imao sa njihovim predstavnicima, u svibnju tekuće godine će biti raspisan natječaj u MVP-u za pripravnike na kojem će jednom broju studenata biti omogućeno odrađivanje pripravničkog staža.

''Na spomenutom sastanku dogovorena je i konkretna suradnja sa tri fakulteta iz Banjaluke, Sarajeva i Mostara, određena je kontakt osoba u Kabinetu ministra, ali studentske organizacije spomenutih fakulteta i njihova rukovodstva se nikada nisu javili, niti pokrenuli konkretnu inicijativu, iako je bio takav dogovor'',  navodi se u izjavi ministra vanjskih poslova BiH, priopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close