Duga 7,20 metara

Prva bh. kamp prikolica pokorava svjetsko tržište

Radi se o kamp kućici dugoj 7,20 metara, širokoj 2,40 metra.
Gospodarstvo / Posao | 20. 09. 2021. u 15:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon luksuzne jahte majstori brodogradnje iz Viteza pripremili su novi gotovo sto posto bh. proizvod - kamp prikolicu, koja je u konkurenciji od 600 izlagača osvojila priznanja gotovo na svim sajmovima u svijetu na kojim je predstavljena.

''U Australiji je naša kamp kućica izabrana za najbolju kućicu, a naša tvrtka među top pet izlagača u svim kategorijama. To smo doživjeli i u drugim zemljama, Švedskoj, Norveškoj, Njemačkoj, svi stručni časopisi, ljudi vezani za tu industriju su dali svoju ocjenu'', kaže Denis Kraljević, vlasnik tvrtke Derubis yachts.

Radi se o kamp kućici dugoj 7,20 metara, širokoj 2,40 metra.

''Mi jedini na svijetu imamo dnevni boravak, ne samo blagovaonicu, i to čak 10 kvadarata velik. Kupaonica je velika tri kvadrata, debljina vanjske stjenke je sedam cm, za razliku od 3,5 m koliko je standard. Naša je monolitna, nema šanse da voda uđe, a posebna osobina je to što je zaštićena od tuče'', rekao Kraljević.

Kraljevića je u BiH dovela ljubav. Naime, prije nekoliko godina oženio je Vitežanku Lejlu, a sa sobom je u ovaj bh. grad donio vještine koje su bh. majstorima dosad bile nepoznate.

''S Denisom je lako, još malo pa ćemo i avione proizvoditi. Malo je zahtjevno pošto se mi ovdje nismo susretali s tim. Ima dosta kompliciranih stvari u kojima nismo imali iskustva, ali eto, ima nam tko pokazati'', kaže Bajro Delić, zaposlenik Kraljevićeve tvrtke.

''Sve što sada znamo on nas je naučio. Bio je cijelo vrijeme uz nas, nitko nije radio to ovdje, pogotovo u Bosni'', dodaje njegov kolega Almir Mehić.

Vlasnici kažu da posla imaju za čitavu sljedeću godinu. Ugovor su sklopili sa 20 poduzeća u svijetu, proizvodnju namjeravaju povećati na 300 jahti i prikolica godišnje, a za to će im trebati proširenje proizvodnih kapaciteta.

Uskoro će, kažu, kamp prikolicu predstaviti u Sarajevu, gdje će se Bosanci i Hercegovci iz prve ruke moći uvjeriti kako izgleda luksuz proizveden u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close