Inspektori u akciji

Na području HNŽ-a zatečeno jedanaest neprijavljenih radnika

Obavljeno je 28 inspekcijskih kontrola tzv. akcija kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, proizvodnje i prodaje kruha i peciva, te ostale uslužne djelatnosti.
Gospodarstvo / Posao | 24. 11. 2021. u 15:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalni porezni ured Mostar u utorak su u inspekcijskim kontrolama otkrili 11 neprijavljenih radnika te izdali 14 prekršajnih naloga s izrečenim novčanim kaznama u iznosu 30.800 maraka.

Obavljeno je 28 inspekcijskih kontrola tzv. akcija kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, proizvodnje i prodaje kruha i peciva, te ostale uslužne djelatnosti, priopćili su iz Porezne uprave FBiH.

Kontrole su izvršene na području - Mostara, Čapljine, Jablanice i Konjica s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

U navedenim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su 11 neprijavljenih radnika, osam obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, jednog koji nije imao instaliran fiskalni uređaj, kao i dva objekta koja su radila bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja, rada bez odobrenja, zapečaćeno je šest objekata i izdano 14 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 30.800 maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close