Najveći svjetski neradnik

Na lažnom bolovanju bio 30 godina i sa par dana radnog staža otišao u mirovinu

Mudri rudar Carlo je izravno s bolovanja otišao u mirovinu.
Gospodarstvo / Posao | 06. 01. 2021. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Carlo Cani, po zanimanju rudar iz Italije, je uspio uz pomoć liječnika prevariti državu Italiju! Pitate se kako? Carlo je još od davne 1980. godine, pa sve do trenutka kada je stekao sve potrebne uvjete za umirovljenje, bio navodno bolestan!

Tako je Carlo Cani, još od 1980. godine, i to zbog klaustrofobije otišao na bolovanje, znači punih 35 godina! Sa "bolovanja" se nikad nije ni vratio na posao, prenosi portal “zanimljivostidana.com”.

Mudri rudar Carlo je izravno s bolovanja otišao u mirovinu, 2006. godine. Što je još bizarnije i otkačenije, Carlo jedva da je radio u rudniku nekoliko dana pre nego što je otišao kod liječnika da se žali kako mu je teško na poslu.

"Rudarstvo mi se nikad nije svidjelo. Priznajem, došao sam do mirovine ne radeći nikad ništa. Uvijek sam radio sve što sam mogao samo da ne bih sišao u jamu. U tome su mi dosta pomogli ovi naši liječnici", izjavio je Carlo.

Carlo je, tijekom 35 godina, na raznorazne načine se izvlačio kako bi produžio bolovanje – počevši prvo od klaustrofobije, pa preko hemoroida, amnezije, a kada mu je ponestalo bolesti, utrljao bi ugljenu prašinu u oči kako bi izgledao bolesno.

"Uglavnom sam ostajao kod kuće i slušao jazz. Jako volim tu glazbu. Ipak u posljednjih nekoliko godina uživao sam sedeći na fotelji i ne radeći baš ništa" priča Carlo.

Mediji u Italiji su jedva dočekali ovaj slučaj, kako bi ukazali na mnoge rupe u zakonu o radu, koje Talijani veoma rado koriste, ne bi li se nekako nakačili na "grbaču države".

Kopirati
Drag cursor here to close