Raspisan natječaj

Mostarski vrtići zapošljavaju još 5 odgajatelja

Kandidati trebaju imati najmanje jednu godinu radnog iskustva na poslovima odgajateljice djece predškolskog uzrasta
Gospodarstvo / Posao | 06. 05. 2021. u 09:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dječji vrtići Mostar raspisali su natječaj za zapošljavanje pet odgajatelja na neodređeno vrijeme, objavljeno je u srijedu.

Uvjeti za zapošljavanje je da su kandidati prvostupnici ili magistri predškolskog odgoja, imaju najmanje jednu godinu radnog iskustva na poslovima odgajateljice djece predškolskog uzrasta, a koje je stečeno nakon završetka studija. Potrebno je imati i položen stručni ispit za odgajateljicu.

Inače, prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, u Gradu Mostaru postoji 12 javnih i 6 privatnih predškolskih ustanova. Njih pohađa 1305 djece, od čega je 31 dijete s posebnim potrebama. Zaposleno je ukupno 180 djelatnika, a na dvanaestero djece dođe jedan odgajatelj. Zbog popunjenog kapaciteta se nije upisalo 169 djece.

Ipak kako je ranije potvrđeno iz Grada Mostara za Bljesak.info, u Mostaru ima 12 privatnih vrtića (registracija jednog u tijeku), dva javna vrtića, oba sa šest organizacijskih jedinaca te jedan vrtić koji je organiziran u sklopu Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama Los Rosales.

Osim odgajatelja, u Dječjim vrtićima zapošljavaju se i dvije domaćice na neodređeno radno vrijeme. Za tu poziciju potrebno je biti NKV, KV ili SSS. Spremačice će, navedeno je natječajem, raditi poslove u svezi distribucije obroka, higijene i pranja posuđa, pranja i peglanja posteljine te poslovi vezani za čišćenje svih prostorija i dvorišta vrtića.

Natječaj je otvoren do 17. svibnja, a prijave se šalju putem pošte.

Kopirati
Drag cursor here to close