Start-up

Mostarac kreće u borbu s komarcima

Kroz treninge, mentorske sesije, ali i mrežu kontakata i networking, INTERA TP želi pružiti svojim korisnicima priliku za realizaciju vlastitih poslovnih ideja
Gospodarstvo / Posao | 10. 06. 2019. u 10:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Startup akademija u Code Hubu

Nakon tjedana obilježenih kišom, posljednjih dana visoke temperature najavljuju dolazak najtoplijeg godišnjeg doba. Usporedo s početkom ljeta, Demo dan petog ciklusa programa ''Startup Akademija'', koji je INTERA Tehnološki Park organizirao u Code Hub-u Mostar u petak, najavio je početak uspješnog poduzetničkog puta za odlične pojedince i timove s poslovnim idejama za lokalno i globalno tržište.

Točno tri mjeseca nakon početka prvog treninga, devet timova je pred stručnim povjerenstvom, koju su činili Luka Prisunjak iz Švicarskog poduzetničkog programa, Mladen Kostić iz INTERA Tehnološkog Parka i Adi Đukić iz agencije Web Studio, prezentiralo svoje poslovne ideje na kojima su radili u proteklom razdoblju. Zanimljivosti i kvaliteti ovog ciklusa doprinijela je i raznolikost poslovnih ideja koje su obuhvatile područja razvoja software-a, poljoprivrede, marketinga, ali i psihologije i upravljanja nekretninama, priopćeno je iz Intere.

Iako je imala težak i izazovan zadatak, stručno povjerenstvo je na osnovu unaprijed utvrđenih kriterija izabrala pobjednika petog ciklusa programa ''Startup Akademija'' koji je osvojio 3.000 KM. Svojim inovativnim mirisnim štapićima na bazi kave Igor Vidačković ne samo da je oduševio članove stručnog povjerenstva nego je za lokalno tržište pripremio učinkovit alat za tjeranje komaraca.

''Jako sam sretan i ponosan zato što sam dobio nagradu iako mislim da su sve druge ideje također bile odlične. Za mene ovo predstavlja veliku potvrdu da ideja, koju sam razvio, nije samo fora ideja o kojoj se može pričati nego da se od iste može razviti ozbiljan posao. Sad imam puno više samopouzdanja i znanja za sljedeće korake'', osvrnuo se Vidačković na svoju pobjedu.

Za kvalitetne timove koji su sudjelovali u petom ciklusu programa ''Startup Akademija'', suradnici INTERA Tehnološkog Parka su pripremili dodatne nagrade zahvaljujući kojima je stručno povjerenstvo imala priliku izabrati drugo i treće mjesto. Tarik Bektaš sa svojom idejom o inovativnom sustavu iznajmljivanja nekretnina osvojio je drugo mjesto i dobio priliku za izradu internetske stranice za koju će se pobrinuti odlična ekipa iz Sighter-a, startup-a INTERA Tehnološkog Parka. Pet sati konzultacija o digitalnom marketingu za osvajačicu trećeg mjesta Ajlu Jazvin-Ašik-Ćumurija, koja će gastronomsku ponudu u Mostaru upotpuniti juice barom, osigurao je Adi Đukić, član povjerenstva i osnivač digitalne agencije Web Studio.

Kako navode iz Intere, svi polaznici programa su kroz treninge učili o razvoju poslovnog modela i proizvoda, prodajnim vještinama, marketingu, financijama i prezentacijskim vještinama, a kroz mentorske sesije, prilagođene svakom timu zasebno, dodatno razvijali svoje poslovne ideje.

''Iskustvo pohađanja programa 'Startup Akademija' za mene je bilo iznimno važno. Došao sam učiti, a dobio sam puno više. Iskustvo, prijatelje, ali i suradnike. Želio bih se zahvaliti cjelokupnom timu koji je radio na projektu, svim ostalim sudionicima,  voditeljima treninga iz različitih područja i, naravno, INTERA Tehnološkom Parku koji je organizirao ovaj program. Mislim da su ovakvi i slični projekti jako važni za mlade ljude koji imaju ideju za pokretanje posla, a nemaju dovoljno znanja, iskustva i sredstava za realizaciju svojih planova'', zaključio je svoj osvrt pobjednik.

U njegovim se riječima krije i osnovni razlog zbog kojeg INTERA Tehnološki Park kontinuirano organizira ovaj program. Kroz treninge, mentorske sesije, ali i mrežu kontakata i networking, INTERA TP želi pružiti svojim korisnicima priliku za realizaciju vlastitih poslovnih ideja. Naravno, neizbježno je naglasiti da peti ciklus programa ''Startup Akademije'' ne bi bio ovako uspješan bez podrške Švicarskog poduzetničkog programa i Ministarstva gospodarstva HNŽ-a, priopćeno je iz tehnološkog parka.

Kopirati
Drag cursor here to close