Moja Budućnost

Mladima dati na izbor zanimanja koja su u deficitu

Promocija deficitarnih zanimanja - suradnja REDAH-a Helvetasa, i Inkubatora munja je prvi korak
Gospodarstvo / Posao | 13. 03. 2019. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S ciljem zajedničke suradnje, Asocijacija poduzetnika Hercegovine danas je ugostila je Svena Dominkovića predstavnika organizacije HELVETAS, Ajlu Gredu predstavnicu Prvog Koraka iz Konjica,  Emira Kusturu predstavnika Munja inkubatora, te Himzu Tule predstavnika REDAH agencije.

Projekt „Moja Budućnost“ implementira razvojna organizacija HELVETAS iz Švicarske, uz podršku MedicorFoundation iz Lihtenštajna. Jedni od lokalnih partnera su i već spomenute razvojne agencije REDAH i Prvi korak te Inkubator Društvenih Inovacija Munja s kojima APH već ima niz uspješno implementiranih aktivnosti na polju dualnog obrazovanja i drugih. Stoga je na inicijativu gospođe Grede, direktorice Prvog Koraka i Ines Sesar,  projekt menadžerice APH upriličen prvi u nizu sastanaka u svrhu promocije deficitarnih zanimanja u Općini Konjic, priopćeno je iz Agencije podzetnika Hercegovine.

Definirane su neke od aktivnosti sudionika, te isplaniran naredni radni sastanak gdje će se odrediti daljnji koraci te rad na održivosti samog ovog projekta.

Cilj je da kroz aktivnosti približavanja stručnog zanimanja djeci i mladima dati na izbor zanimanja koja su u deficitu i tim istim ljudima omogućiti zaposlenje u poduzetničkom sektoru. Asocijacija poduzetnika Hercegovine iz dana u dan raste kroz svoja poznanstva i partnerstva i drago nam je da su nas i drugi partneri kroz svoje aktivnosti kao što su “Moja budućnost” voljni uključiti i zajedničko djelovati na promjene.

“APH članice jačaju svoju mrežu i radujemo se svakoj budućoj suradnji. Ostanite uz nas i pratite naše iduće korake!” Naglasila je menadžerica APH, Helena Jelena Lončar.

Kopirati
Drag cursor here to close