Ništa nije propalo

Ministrica Đapo u Neumu: Sezona može biti spašena

Turistički radnici su zadovoljni brojem posjeta, jer su u ovom trenutku popunjeni svi hotelski kapaciteti, ali i privatni smještaj, i to većinom gostima iz BiH.
Gospodarstvo / Posao | 29. 06. 2020. u 14:46 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo posjetila je Neum gdje ju je Davor Krešić, predsjednik Udruženja turističkih radnika informirao o aktuelnoj situaciji u jedinom bh. gradu na moru.

Turistički radnici su zadovoljni brojem posjeta, jer su u ovom trenutku popunjeni svi hotelski kapaciteti, ali i privatni smještaj, i to većinom gostima iz BiH.

Iako su se turistički radnici pred početak ljeta pribojavali da će ovogodišnja sezona propasti zbog pandemije koronavirusa, ako bude nastavljen ovakav trend posjeta Neumu, ona bi u značajnoj mjeri mogla biti spašena.

“Zadovoljna sam zbog činjenice da će ovogodišnja turistička sezona, kako su me izvijestili turistički radnici, biti spašena. Osobno sam zadovoljna viđenim u Neumu, grad je pun turista. No, i pored toga, još jednom bih apelirala na sve turiste da se striktno pridržavaju svih propisanih mjera s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa. Iako se na sve moguće načine borimo da spasimo turističku sezonu u cijeloj BiH, ipak nam je važnije da sačuvamo zdravlje i živote građana“, naglasila je Đapo.

Ona je još jednom pozvala građane da, poštujući mjere kriznih stožera, godišnje odmore planiraju provesti u BiH i podsjetila da su svjetska istraživanja pokazala da je hotelski smještaj u BiH na razini najrazvijenijih svjetskih zemalja, naveli su iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Kopirati
Drag cursor here to close